"Fristående punchveranda"

Då var det klart, byggnadsverket i vår trädgård, verandan där man kan njuta av solnedgången.
På Santorini i Grekland i den lilla byn Oia på norra delen av ön, är solnedgångarna så berömda att turisterna "hänger i klasar" överallt där de kan få plats i den kuperade terrängen, med smala gator och hus klättrande på varandra.
Där skulle vår veranda kunnat varit en stadig inkomstkälla, då turister på besök i sydliga nejder ofta tenderar att vara frikostiga med semesterkassan, till allt möjligt. Det skulle säkert gå att ta "inträde" till skådespelet, om man kan garantera fri sikt. Nu lär väl inte just denna typ av affärsverksamhet dra någon större publik i Fagersanna, men faktum kvarstår: Vi har alldeles gratis (nåja! inte riktigt), för tid och evighet stående abonnemang på första parkett och kvalitén på solnedgångarna behöver inte skämmas för sig här hemma i Sverige heller. De är minst lika fina om inte till och med bättre, strängt taget.
Andra användningsområden som varit på förslag har varit dansbana och retreat för massage, vi hittar säkert flera vad det lider. Men nu har vi tagit första steget i erövringen av den vilda delen av vår tomt, som mer eller mindre legat i träda sen vi tillträdde egendomen för snart trettioett år sedan. Det vill till att planera väl och inte förhasta sig.  Kanske att ketchupeffekten slår till. Först kommer ingenting, sen kommer ingenting heller...sen kommer alltihop.
Nu ska vi bara städa lite efter arbetet och fundera vidare på en del finnish runtomkring, innan den officiella invigningen.


Det närmar sig......


Top of the world....and what a view!


...."om man ser det lite grann så här från ovan".


Dags att "känna på atmosfären"


Kommentarer
Postat av: Marie

Hejsan Gerd!



Vad ni har fått det fint. Nu kan du ju sitta på första parkett och titta på solnedgången. Hoppas nu att det blir en riktigt fin sommar.



Kram

Marie

2011-05-17 @ 13:04:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0