Toscatårta och baklawa.......

.......fick vi till kaffet efter maten. Har haft besök av våra kulturvänner idag, då de var inbjudna till sen lördagslunch med typisk svensk mat.
Mest hela förmiddagen gick åt till förberedelser och iordningplockande, samt dammsugning på agendan för maken.
Jag serverade: Janssons frestelse, sill, ägg, potatis, köttbullar, prinskorv, sallad, gräddsås, lingonsylt, ädeloströra och därtill smör, bröd  och ost. 
De var väl lite försiktiga med att smaka, sillen avstod de helt ifrån men Jansson föll dem i smaken faktiskt. Riktigt roligt att de tyckte den var god.
Vi satt i köket, åt och pratade i nära två timmar och de hade med sig en kartong baklawa, som tillsammans med svenska kakor serverades till kaffet på maten. Toscatårtan fick också godkänt och jag smakade på baklawa. Det fanns flera sorter att testa senare, men det var inte alls så sött som man har hört sägas.
Ikväll blir det den obligatoriska melodifestivalen, har sett på Facebook att en del stockholms-släkt finns i publiken får väl hålla ett extra öga på om de skymtar förbi.....
Maken fortsätter att hosta därinne vid sin dator, hoppas bara att jag slipper även luftvägsinfektionen han hittade på sin resa till huvudstaden, förutom den där maginfluensan tidigare.......
 
Ja varsågoda nu....tveka inte att smaka på allt.
 
Orientaliska kakor möter svenska på kakfatet.......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0