Försenad till jobbet......

......då det hade inträffat en trafikolycka vid infarten till Ransbergs kyrka från stora vägen. Kö hela backen ner och det gick inte att se riktigt var eller vad som hänt. Men så småningom efter att ha väntat snällt någon minut, började bilarna sakta vända, så också jag för att återvända till Fagersanna och ta gamla vägen istället.
Mötte vid utfart på stora vägen igen, två brandbilar och en bärgare. Via information på internet har nu framkommit att det var en personbil och mindre lastbil som krockat, med totalstopp i båda riktningarna till klockan åtta.
Hade tänkt att svänga förbi ICA med returpaketet direkt på morgonen, för att undvika påsk-köerna, men det fick flyttas fram till lunchen, då jag redan vart sen p.g.a. ovanstående.
Har en del ärenden kvar innan vi är färdig-"bunkrade" inför helgen. Så Inga har lite att jobba med.......
Annars har det idag mest varit att svara på frågor om vi tömmer annorlunda dagar i påskhelgen. Vilket snabbt har kunnat informeras om: "Att det är precis som vanligt ändå" ....vad det gäller sophämtningen.
Då stockholmsbarn går i skolan veckan före påsk och är lediga veckan efter istället, kan de inte vara nere hos oss förrän framåt kvällningen. (Vem vet, kanske hinner en liten snabbis till Blåkulla i alla fall då.)
Allt "barnarbete" som var planerat, får skjutas upp till långfredag. Men det funkar väl att fixa påskris och måla ägg, trots att helgen är påbörjad.
Det var kö!! i fiskaffären, så jag hann "kila runt hörnet" och handla mera påskliljor och potatis, medan jag väntade på min tur. Bekanta fanns det också att prata med medan man köade. Synd bara att man är i tidsnöd under lunchtimman, hinner inte med sånt just då. Hann som hastigast bara heja på en gammal jobbarkompis också mitt i språnget, önska Glad Påsk och rusa vidare. 
Nu återstår bara nån timme innan jag och dryga 1,6 kilo färsk lax (morgondagens meny) kan åka hem.
......och där starta upp skärandet till taco-buffén, innan gästerna anländer.
GLAD PÅSK everyhopa!
 
Den ena frukostsmörgåsen idag: Porterost
 
"Helgmenyn" för arbetande chaufförer.........
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0