Det är fult att skylla på barna....

Då var det söndag igen och den enda kvarvarande sådan i juli, men som jag nog låtit Er förstå sen tidigare, avstod jag denna sista "försäljningsmöjlighet" på torget i Skövde som hantverkare.
Vädret var visserligen ok, men med de två föregående resornas ekonomiska resultat var det inte försvarbart att göra denna sista resa. Sen var det också sista dagen, (för den här gången) som barnbarnen och dottern var på besök.
Det i sig är väl mer än giltigt förfall för inställd torghandel. Jo för så illa har det ju varit, att det har stått och fallit med min närvaro.
Nu är det väl inte detta jag vill skylla på barnbarnen, utan mitt skolk (en hel vecka) från gymet. Eller som back up-orsak, det ovanligt varma vädret.
Nåväl när "gästerna" åkt pallrade jag mig i alla fall in till nämnda etablisemang för en "omgång". Där fanns inte många själar, men en av dom var bonusbarnbarnet från Hörnebo, som genast bekräftade min sekundära anledning till skolket. Det hade varit olidligt varmt i lokalerna de senaste dagarna. (var väl det jag visste!)
Hur som helst, i några dagar framöver har jag nu ett rent samvete ändå. Lagom kom jag sen hem till Sveriges herrars handbollsmatch i OS och dom spelade riktigt rolig handboll, faktiskt.
Men apropå barn, ibland är dom ganska klippska dom små liven, dessutom roliga utan att ha en aning om det själva.
Vid frukost åt vi smörgås med några olika pålägg att välja på, som vanligt. Lillebror är ett stort fan av salamikorv, på smörgås, bredvid smörgås och utan smörgås. Idag var inget undantag, men som vanligt har han också svårt att koncentrera sig på maten och hamnar ofta på efterkälken med macka kvar, långt efter vi andra är klara.
Likadant var det imorse och för att lösa situationen och få slut på mackan fort, erbjöd han mamma korven.
Varpå hon svarade att hon inte åt korv. "Men den är god" säger det oskyldiga lilla barnet, "smaka, ta bara en liten bit i alla fall". Vi kunde inte hålla oss för skratt, för det var precis det tillvägagångssättet, vi försökte få honom att prova stuvad vitkål på, i fredags.
 
Ready to start the journey home....
 
....vad har hon i bagageluckan då?
 
...och här en bild på det beryktade "fågelhuset" jag berättade om igår.
 
Men vi har fina blommor att titta på, istället....
 
.
Kaprifol
 
och mera kaprifol, som luktar gott också.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0