Moster Elins glass med mera.....

Ytterligare en händelserik dag startade med att tre stycken tältsovare kom in vid åttatiden för att förse sig med frukost. Då vädret var på sitt allra bästa humör, tog vi med oss frukosten ut på verandan där vi bara stördes av en enda geting en liten stund.
Ringde sedan till glasögonreparatören i Hjo och fick veta att kalaset kostade tvåhundra kronor och skulle ta två timmar att få färdigt. Bara att leta fram föregående par glasögon för att över huvud taget kunna se sin omgivning under denna tid och sedan hitta på något att göra medan vi väntade. Alla valde att följa med, för det fanns väldigt god glass nere i hamnen, visste dottern. Helt riktigt, Moster Elins glass kan rekommenderas och där fanns många smaker och varianter att välja på.
Vi gick sedan runt i hamnen och tittade på Trafik och alla andra båtar, innan morfar och storebror gick för att hämta bilen, medan vi andra fortsatte genom stadsparken till gamlamormor där vi möttes igen. Sen hade två timmar passerat och det var dags att hämta de riktiga glasögonen igen, vilket var skönt.
Hemma serverades kyckling med ris till middag, varpå alla utom jag gick till badet, efter att fru And fått sin middag, av bröderna Bus denna gång.
Själv kopplade jag av med att spika lite på "fågelhuset" och sen dimpa ner i min solstol en bra stund.
Visst ja, gräset på framsidan var ju klippfärdigt för flera dagar sen, så lika bra att fixa det innan jag fastnade vid TV:n för att kolla vad Ernst nu skulle hitta på. Därpå följde på TV4 Film en av mina absoluta favoritfilmer: Shirley Valentine. Har Ni inte sett den, ska ni absolut göra det.
I tältet inatt sover storebror och mamma, lillebror ångrade sig och kom in till morfar istället.
Imorron blir det massage igen för min del. Kompisen hade varit där ikväll och kände sig som om någon hade manglat henne, vilket är ett mycket gott betyg från en som vanligen "utsätter oss andra för detta".
Om vi har tur, vill säga......
 
Jodå, det smakar.......utmärkt.
 
De andra ligger lite före, försvinnande goda glassar.....
 
Sen tar vi ett gruppfoto vid Trafik med Vättern som en spegel bakom.
 
"Lektåg" nere på hamnplan......
 
...måste vi givetvis testa att klättra lite på,
 
båda två!
 
Middag blev det så småningom, efter hemkomst.
 
Sen lite "chill" med spelkonsollerna i högsta hugg....
 
....innan det bar iväg ner till badet.
 
Strax läggdags, inte bara för solen.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0