"Brakfesten" äntligen!

Förmiddagen ägnades åt ett sista besök på second hand, innan de stängde för semester i fem veckor. Några fynd blev det allt. Sen en raid till affären för att införskaffa sista-minuten-prylar inför kvällen. Avslutningsvis en kaffepaus på verandan i Hörnebo, innan det var dags att åka till hemmet och mera förberedelser inför kvällens "brakfest".
I augusti är det ett år sedan vi fick hjälp, ( planerad och akut) med att fälla de två stora träden i slänten, en tall och en björk.
Med anledning av detta och tillhandatagande av ved, var det sagt att vi skulle med en fest, fira det stora braket, av fallande träd. När flera personer är inblandade kan det ibland vara nästan stört omöjligt att hitta gemensamt datum. Har sedan förra hösten försökt flera gånger, men först nu fick vi ihop det.
Vädrets makter var ganska snälla och vi kunde som planerat ha grillparty på verandan, ända tills knotten blev för närgångna. Då flyttade vi helt sonika upp till altanen, där efterrätten intogs innan regnet sen startade.
Några av gästerna hade åtaganden under morrondagen, så de var tvungna att avvika ungefär då regnet anlände.
Men de återstående, (som cyklade) tyckte de kunde vänta lite och förhoppningsvis ta sig torrskodda hem om en stund. Vi flyttade ytterligare en gång, nu in i glashuset och lyssnade till smattret på taket och snattrade vidare tills det upphörde.
En trevlig kväll tyckte i alla fall värdinnan och hoppas att alla gäster tyckte så också.
Har sedan packat ner tröjor och annat för färd till torget i Skövde imorron, men en titt på väderprognosen visar att det nog kommer att regna. Då måste jag tyvärr ställa in "evenemanget" eftersom det inte finns regnskydd ordnat och mina alster tål inte att utsättas för väder och vind hur som helst.
 
Grillen är tänd och grillmaster på plats......
 
gästerna har anlänt, möblerat vaerandan och beundrar nu utsikten.
 
Alla utom en, som pratar med någon på andra sidan häcken. (kanske dags att ansa densamma)
 
Efterrätten är framdukad, väntar bara på grädden!
 
Under tiden har vi flyttat ifrån knotten......trodde vi!
 
Alla fick inte plats på samma bild, här är resten.
 
Solnedgången visade sig från den bästa sidan, när det var så dags!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0