"Det ska bli regn på lördag".....

....sa storebror när han kom i måndags. Så rätt han hade, för det kom en ordentlig åskskur mitt på da'n och ytterligare en med blixt och dunder nu ikväll.
Satt inatt och tittade färdigt på OS-invigningen och sov gott imorse en bit in på förmiddagen. Sen började ju sändningarna igen, så sådär värst långt från TV:n har jag inte tillbringat dagen.
Mamma och grabbarna tog med min nybakade toscatårta och åkte till Hörnebo för besök hos syster/moster och kusiner. Vi gamle stannade hemmave' som sagt och följde sportsändningarna, när inte väderleken satte käppar i hjulet. Delar av Sveriges fotbollsmatch försvann från rutan, då det regnade kraftigt.
Framåt fyratiden kom "gänget" åter, för att äta fiskpinnar till middag. D.v.s lillebror hade ju somnat i bilen på hemväg, så han tog en rejäl eftermiddagslur och åt middagen till kvällsmat istället och nu (strax före midnatt) är han fortfarande pigg.
Dottern fixade en Västerbottenpaj till kvällsmål och på besök kom även sonen/morbror. Han hade haft en strulig natt på tidningsutkörarjobbet och bara sovit några timmar sen igår. 
Storebror tyckte dock att han skulle hjälpa till så vi fick "fågelhuset" färdigbyggt, innan dom åker hem igen imorron.
Bäst som vi höll på att slå våra kloka huvuden ihop för en snitsig finish och samtidigt försöka få det funktionsdugligt och lockande för tilltänkt målgrupp, (änder) vaknade lillebror som genast också ville vara med och designa hantverket.
Vi kan väl säga såhär, att något skönhetspris lär inte slutresultatet inbringa, men kan Ernst bygga tokigheter (i TV) kan väl vi göra det också!
Framför allt hade smågrabbarna roligt och sprang mer än gärna efter mer skruv till morbror, när han bad dom.
....nu sitter "skapelsen" fastskruvad i tallstubben och vacker är den inte! Det vore riktigt ljug att påstå nå't sådant. Men barnen verkade nöjda.
Sen var det bara att snabbt ta sig in i huset igen, för blixt och dunder närmade sig med stormsteg.
Vi satt sedan och räknade för att kolla hur långt bort ovädret egentligen var. Det var också spännande och dom tyckte inte alls det var läskigt.
Det var däremot mormors häxa som hängde i fönstret tyckte lillebror, så han bad att den skulle få gå och lägga sig i garderoben, när han var på besök.
....och visst kunde väl hon få vila lite........
 
Andhus inför nästa säsong under konstruktion, återstår nu att se om det duger till att locka "kunder"....
 
Det närmar sig.....
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0