Gladiatorer, handboll och Afrika-afton, Tchad-stile......

Igår avslutade vi dagen med mormorsbiffar till middag och sen var det inte så länge till vår första sittning med Gladiatorerna. Varken maken eller jag hade sett detta förut och några framtida fans blev vi inte. Men det var obligatoriskt att titta på till fredagsmyset hos värdfamiljen. Den främsta orsaken var att en av kvällens utmanare (Lotta), spelar handboll i dotterns lag (Sannadal) och är ledare på storebrors handbollsträning, i samma klubb.
Vi sov gott även inatt och sen var det full fart igen imorse. Jag lyckades dock få sova till halvniotiden. Det får man vara nöjd med.
Efter träningen blev det inköpsrunda för mamma och "Blåbär" till den planerade "Världens mat-kvällen", där det genom peka ut destinationen med förbundna ögon, föll på Tchad i Afrika och dom hade sen dess gjort en del research. Lillebror tog ett bad och därefter duschade storebror efter sin träning, varpå vi sedan tog med morfar ut på promenad på Söder, i jakt på en stoppnål och en virknål.
Det var inte det lättaste uppdraget kan vi tala om, men slutligen lyckades vi (nästan) med båda. Behövde nämligen en nål att fästa trådar med på storebrors halsduk, jag fixade till igår. Han provade själv att lära sig sticka, men tyckte det var för mycket att hålla reda på, trådar, stickor och alla maskor, så jag fick "rycka in".
Nu har vi inhandlat virknål och han har provat lite, tror att det kommer att gå bättre för en nybörjare på området.
Hela eftermiddagen lagades det afrikamat i köket och vi tjuvkikade lite under tiden och plåtade en del av processen.
Sen kom "blåbärsbroder" med sambo och vi fick mangodrink som start med friterade "mördegsstänger", följt av fylld, afrikakryddad paprika med hirs och sallad. Alltsammans var godare än förväntat och sen blev det Melodifestival, med en hel del botten-napp i musikväg. Egentligen var det väl inget som stack ut på nå't positivt sätt, (min åsikt) men det gick bra att sticka lillebrors halsduk till. Han ville ju också ha en, precis som storebror, men med andra färger.
Imorron blir det hemfärd via handbollsmatch i Eskilstuna på förmiddagen. Vi ska titta på när mamma spelar och vara barnvakt under matchtid, sen fortsätter vi söderöver medan de andra återvänder till sitt "Söder".
 
Hur många orkar jag äta tro? och kommer inte dom andra snart så jag kan börja.....
 
Mamma instruerar på handbollsträningen....
 
och sen tränar vi hoppskott över gladiator-utmanar-ben.
 
På promenad med uppdrag hittar man även annat intressant att kolla på, som här.
 
Till slut, en affär som hade virknål....
 
och på tillbakavägen, vid Medborgarplatsen, hade piratpartiet politiskt möte.
 
Förberedelserna inför kvällens fest har börjat.....
 
"I like a glass of wine when I'm preparing the evening meal..." (citat från filmen Shirley Valentine)
 
Mangodrink med tilltugg  ("Jus de fruit" och ouaddaï)
 
Huvudrätten i färdigt format
 
"Schlagerfestivalen är kul".......
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0