Jag hittade ett tyg ....

Under åren har jag precis som mor och mormor före mig, köpt fina tyger och lagt på hög. Sen helt plötsligt finns det flera lådor fulla, när man börjar titta lite. Då jag inte hittade något nytt tyg i affären som föll i smaken senast, tänkte jag att kanska, kanske finns det nå't i gömmorna och se det fanns det. Surprise!
Tog fram mätte upp och klippte till, men hur jag mätte det förblir en gåta, för helt plötsligt "fattades" det tio centimeter på höjden och jag som varit så noga. 
Och vad är det då jag ska sy? Jo fick för mig att det behövdes ny gardinkappa till köket och nu blir den alltså inte hög. Ingen katastrof, men det krävs under rådande omständigheter, inköp av band till baksidan, vilket i sin tur kräver en tur, till Hem & Hobby igen! Vad hemskt det kan bli.....
Jag som hade tänkt sy klart alltsammans ikväll, håhåjaja.
Kanske ska ge mig på det senast inhandlade kjoltyget sålänge.....Tungan rätt i mun nu bara med måttbandet.
Det får nog vänta lite förresten, tar en promenad utmed sjön istället, medan maken har besök av fotbollscup-folk för lottning av nästa helgs Möbelcup för damlag.
Skönt väder ute och många fler än jag hade kommit på idén att promenera. Ganska mycket aktiviteter på Örlens is var det också. Fyrhjulingar ute och körde, folk med långfärdsskridskor, hundar och sparkar överallt och en "flygmoped" uppe i skyn. Vid den lilla badviken strax intill Strandstaden stod det fikakorgar och en eld var tänd, men ingen där just då.
Tyvärr ingen kamera med för dokumentation, då batteriet låg på laddning.
Någon (kommunen antagligen) hade börjat gallra sly vid banvallen och jag passade på att förse mig med ett ordentligt björkris, när jag ändå passerade. Sen blev det middag och nu är det mycket på på TV: handboll, engelsk fotboll, "Så ska det låta" och slutet på "Pilgrimsdöden". Körigt värre alltså..... 
 
Påbörjade nya köksgardiner, dukar och paradhandduk
 
Björkriset fick "bo" på trappan
 
....och vid TV-fåtöljen står den välfyllda garnkorgen färdig, att välja ur till nästa alster.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0