Ytterligare en solig dag....utan promenad

Det blev sent inatt, men å andra sidan har vi en ansenlig mängd mindre med gamla papper, som tar upp plats till ingen nytta. Efter mottot lite i taget, betar jag mig igenom skåp och lådor, vilket frigör en del förvaringsutrymme för ett ordningssammare hushåll. Hmmm...så länge det varar, men är definitivt ett framtida bekymmer, så tar vi då.
Ytterligare ett litet aber, (som nog är åldersrelaterat) nu gäller det att hålla reda på var i huset, prylar och papper får sin nya plats. En inte alltför enkel utmaning, kommer det säkert att visa sig.
Först på agendan idag var klippning, vilket medförde en minipromenad på några hundra meter och på tillbakaväg, en uppdatering av vad det är de gräver efter överallt runt genomfartsleden och i nära grannars trädgårdar.
Det visade sig vara kranbyten på vattenledningarna som strulade så de fick göra en större renovering än planerat, men nu skulle det vara klart, så vår trädgård klarar sig nog, den här gången iallafall.
Maken hade en bok att hämta på biblioteket och jag ett paket på ICA, igen. Nu har jag inte beställt mer än ett paket, men då allt inte fanns i lager kommer det i "småduttar".
Erbjöd mig att hämta hans bok, mot färdigstekta pannkakor till ärtsoppan när jag återvände hem. Beslutade att svänga ner till Hjo också för visit hos mor, med en stärkande "för-shopping" på Hem & Hobby. När jag ändå var i krokarna, hade det ju varit väldigt dumt att avstå. Visst fick plånboken lämna ett bidrag till nämnda affär, men fågelnötter och sköljmedel var de största posterna.
Mor fick påskliljor i kruka och en liten kartong spanska jordgubbar att smaska på, samt ett paket från barnbarnsbarnen i storsta'n, vilket innehöll en rosa tuschpenna. Det är kul att göra paket.....
Hemma i postlådan låg ett litet gulligt officiellt brev från Arbetsförmedlingen, upplysande mig om att nu skulle jag snart (i tredje fasen): "...bli erbjuden en sysselsättning som ska ge mig erfarenheter, meriter och referenser att använda i mitt fortsatta sökande efter arbete". Det ni!
Imorron väntar möte om eventuell praktikplats och lite annat, som jag på alldeles egen hand, utan nå'n som helst arbetsförmedlingsinblandning, har fixat.... (så långt iallafall)
Maken hade hållit sin del av överenskommelsen, så nu är jag mätt och belåten, klar för en kopp kaffe och lite TV.
 
Vida vinter-vyer över Vättern...
 
passerar strax Grevbäck....
 
och avtagsvägen till garnbutiken i Brevik.  Passera!! du har redan tillräckligt av den varan hemma.....
 
 
 
Molndekorationer i Mölltorpskorset
 
Avtagsvägen till Fagersanna från Karlsborgshållet, närmar sig.
 
Till sist "det officiella kärleksbrevet från myndigheten"......
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0