Kompisfrukost och skidlunch

Idag kom så en f.d. kollega från post-tiden på besök lagom till frukost, i ett strålande väder. Hon är precis som jag numera även f.d. postanställd efter lång och trogen tjänst. Tro nu inte att vare sig hon eller jag erhöll någon pension, det var/är vi för unga för. Men det är tråkigt att behöva konstatera, hur det fortfarande finns folk i ledande ställning som inte kan sina jobb i sammanhanget. Denna gång gällde det hur man går till väga vid uppsägningar. I det fallet kan sägas att jag inte hade riktigt samma negativa upplevelse som hon.
Varför "skolkar" vissa chefer när kursen i medmänskligt beteende och vanligt hyfs hålls, eller skrämmande tanke, det kan faktiskt vara sååå illa att det aldrig ges någon sådan fortbildning i vissa företag. Hur tänker man då?
Det kristna budskapet "behandla andra som du vill bli behandlad själv", räcker väldigt långt i kombination med vanligt "bonnförnuft" och hyfs. Du behöver inte ens vara religiös, för att inse klokheten i rådet. Högskolestudier i all ära men vissa kunskaper skaffas enklast på praktisk väg med hjälpmedlet tänk själv....
Nu hade vi en pratstund om allt möjligt ett par timmar, innan hon skulle vidare igen och när hon åkt var det dags för skidor på TV. Lunch framför dumburken alltså och Inga serverade en enklare variant på tacos.
Nu börjar även denna dag gå mot sitt slut och jag har ett lite dåligt samvete som gnager för att jag inte tog mig i kragen och gick en solskenspromenad.
Får väl gå tur och retur till postlådan iallafall och såg på väderprognosen att det skulle bli sol även imorron.
 
Dukat och klart, kaffet puttrar i bryggaren....
 
Glömde ta kort på besöket, men fick en present. Handkräm, provad, bra!
 
"Skidlunchen"
 
Another day is done......
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0