Dagens promenad och tekake-test

Det verkar vara ett bra liv, det där med att bli pensionär. Sovmorgon varenda dag och frukost på sängen. Det senare dock inte varenda dag, men alltsom oftast, kanske i ett försök att få vederbörande att inte ta alltför långa sovmorgnar. Nu är ju inte jag någon morronlärka heller precis, men kan i nuläget kalla mig morronpigg i jämförelse med vissa andra. Inga namn nämnda  och allting är ju relativt, men tendensen är ganska tydlig....
Efter att ha städat lite lådor, tvättat några maskiner och läst läget på datorn, kände jag att en promenad var nog inte så dumt. Ganska behaglig temperatur, när jag var ute och sopade av nattens snö, från både trappa och altan.
Det blev den långa vägen till affären, den via Strandstaden utmed sjön och det var skönt.
Blev en pratstund på affären och en liter mjölk kom med hem. Inga otrevliga brev i lådan idag, bara en paketavi till "min" nya telefon och lite reklam.
Lökadopp och fläsk till middag och mer datorsittande. Fick sedan för mig att provbaka tekakor, har aldrig testat det förut. Letade upp ett recept från internet och satte igång. Jo dom dög väl, om än något "mörkhyade", då både gradantal och tid i ugnen var överdrivet tilltaget, men nu vet jag om det skulle bli fler gånger.
Fullt ätbara var dom också......
...och ute vräker snön ner igen. Det kan man se i skenet av en gatlykta. Jippiiiii.
 
Den frukosten kan man väl inte klaga på, eller.....?
 
Strax innan jag anländer till affären, ser det ut såhär....
 
..och åt andra hållet breder sjön ut sig, på andra sidan sommarstugorna.
 
Döm själva, här är dom, tekakorna (med havregryn)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0