Blås-söndag och gratäng......

......samt lite sol dessutom. Jag började min förmiddag med att efter frukosten sätta mig som en fåtölj-potatis framför teven, med stickningen i högsta hugg. Men då började mitt bättre jag uppmana mig å det bestämdaste,  att gå ut i solen på en promenad. Till slut insåg jag det smarta i tjatet och började motvilligt ta på mig några lager kläder. Mina vänner stavarna fick också följa med och första sträckan med motvind gick ändå rätt bra. Sen var det ju enklare på hemväg resonerade jag om vi tog motvinden först. 
En tur ner bredvid sjön, förbi Strandstaden och så bara backen (i motvind igen) kvar för att varvet skulle bli komplett. Ingen lång sträcka, men ca 2 km iallafall för otränad, lat tant....alltid något.
Inga ställde sig vid spisen, direkt efter jag hade duschat och nu "puttrar" en köttfärsgratäng inne i ugnen.
Därefter kan jag med ganska gott samvete sätta mig och se den avslutande EM-handbollen för herrar. Norge och Kroatien gör upp om bronset och Spanien-Tyskland spelar om guld.
Fortsätter nog på tröja nummer två också, medan den första jag startade i torsdags, löper risk att bli upprepad då mönsterstickningen inte blev som jag tänkt (därinne i huve't). Får testa en annan variant, för det ska ju kännas roligt under själva arbetet också.....
Isen har mörknat betänkligt och kommer säkert att försvinna snart om det fortsätter vara milt och blåsa.
Mitt därute på nämnda is, ligger fyra svanar. Det kanske kan tas som ett tidigt tecken på att våren är påväg även häruppe.
Från Spanien hade det lagts upp ett foto på "beachen" i Torrevieja, med 19 grader varmt och "vårt hus" i bakgrunden. Det spekulerades också i att vintern nu var slut och våren var pågång. Låter inte alls tokigt tycker både jag och resesällskapet.
Fortsatt packningsplanering och en tvättmaskin ska jag nog orka med under eftermiddagen också, tror jag.
Imorron väntar väckarklocka igen 06.10........
 
Randigt är roligt.........om den blir snygg får vi se.
 
Fyra svanar har hittat lite öppet vatten, därute mitt i isen.....
 
......och grannens björkar är "nerlusade" med kajor.
 
Alltmedan gratängen solar sig därinne i värmen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0