Fri-lördag, skrämselhicka och tomtar......

.......dessvärre utlokaliserade i hela huset och inte "på loftet" för årsförvaring. Har dock börjat sammankalla dom till garderobsmötet, men det tar ett tag innan alla nås av informationen. Som det nu är, pågår en del "småmöten" på flera platser i huset. Men än finns det tid att hinna till tjugonda Knut och den stora gemensamma manifestationen, nyttårs-inmarschen i garderoben. Jag slår bara dövörat till när otåliga svordomar och skitsnack från småmötena når öronen.
Maken har skottat snö, samt tagit en långpromenad, medan jag som sagt har diskuterat med alla nissarna i vrårna, stekt pannkaka och värmt ärtsoppan till middag.
Hade tänkt att gå ner en stund till loppisen med bl.a. utlovad leverans av Midsomer-filmer till en av säljarna, men det får bli imorron istället.
Har även fått en och annan idé till omorganisation av en del  övriga prylar i huset, så ska ägna mig åt det en stund nu.
Inga tyckte att hon borde ta ett handtag också, då jag ändå höll på. Hon står vid spisen och fixar söndagmiddag och sen fixade hon ett stekt äpple till min fika. Det är snart klart. Måste ju ta vara på den vaniljvisp jag köpte fel för ett tag sen, trodde jag tagit Milda mat, men......
Har kommit en bit påväg med mitt "återvinningshörn" i tvättstugan och får nu börja ladda för att ta in alla hantverksgrejer och fixa snyggt i hyllorna med tröjor, vantar och annat i datarummet bredvid. Har en bild i huv'et hur det ska se ut. Nu återstår att se om det är genomförbart och funkar i verkliga livet.....
Äpplet ringde, så nu blir det fika mmmmmmmmm..........
 
Skönt att dotter med familj kom hem till Sverige igår kväll, samtidigt som attentatet ägde rum i Hurghada där de varit en vecka. Inte så kul att höra nyhetsrubriken klockan 22.00 på TV igår kväll, men hon hade precis skickat meddelande till maken att de redan var hemma ......ifall vi hörde nå't på nyheterna.
 
Trots alla minusgrader, är det fortfarande öppet vatten på sjön......
 
Den årliga snövirveln i hörnet mot glashuset.
 
Ett second hand-fynd (engelskt såklart) som får fortsätta sitta uppe efter jul nu ....bara för den är så fin.
 
Ingas "treat for tomorrow" benfri kotlett i champinjonsås.......
 
.....och det är slut nu....äpplet.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0