Tibro rustar för Möbeldagarna.......

Idag började jag med att ringa vårdcentralen, för att få ett samtal senare under dagen och fråga hur proverna var från igår. Så långt allt väl, de skulle ringa 13.45.
Nästa anhalt fylla i lönelapp på Kultur-& Fritidskontoret, visserligen bara en eftermiddag, men lön vill man väl ha.
Idag var det utbildningsmässa för alla arbetssökande på Inredias plan 3, för både de som kan/får studera och de som "fallit för åldersstrecket", det jag skrev om i måndags.
Så snart jag passerade in genom dörrarna, sa receptionist"kollegan" att jag tror du har besök i utställningen.
Visst hade jag det och många fler kom det under dagen, ända fram till tre då mässan var slut.
Jodå jag hann åka upp till Arbetsförmedlingens bord och framföra kritiken angående inbjudan till de som inte har nå't att hämta, vad utbildning beträffar. Ju fler tjänstemän på myndigheten som får höra åsikten, ju förr kan det kanske bli en skärpning i behandlingen av klienterna.
Som sagt många som tittade på morfars verk var det och däribland sådana som känt honom och jobbat ihop med honom. Det var särskilt kul att träffa dessa. Sen fick jag lite fint svarvade ene-miniatyrer av en farbror och han fick i gengäld en liten tunna av morfars alster, som han blev väldigt glad för.
Utanför fönstret kunde man sen se hur näringslivsutvecklaren med kamera i högsta hugg, dokumenterade hur Inredia-skylten kom på plats. Bra inför helgens möbeldagar.
Kompisen med make och bonusdotter kom och tittade, sen åt vi av restaurangens goda lunch. 
Inte ringde det nå'n vårdcentral, så två timmar efter utsatt tid tog jag en tur dit ner. Problem med telefonerna igen!, var förklaringen och inte fick receptionisten titta i min journal och svara på min enkla fråga, nu ska de ringa imorron vid nio-tiden istället. Ja varför ta den enkla lösningen när man kan komplicera det lite......
Gymet avklarat ännu en gång, müsli blandad och kaka bakad. Dåligt med TV-utbud...tycker jag, men maken har ju hockeyallsvenskan att roa sig med efter långpromenaden.
 
"Undergången är nära" (haha!) här sätter man nya buskar och träd vid sidorna och i hängkorgarna är det nu ljungdekorationer.
 
Med kameran skjutklar, kan skylten lyftas av lastbilen.
 
Fastskruvad i fundamentet......
 
"et voilá!" på plats.
 
Bergs vindruvsskörd, lite små kanske och kärnor i men nästa år blir det nog fler......och större.
 
Müslin färdigblandad och klar för glasburkarna, räcker väl nån månad. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0