Tibro Handel firar 90 år i "tokfint" väder....

När det händer nå't i byn får man ju se till att pallra sig dit, vilket jag naturligtvis inte var sen att göra. Färden gick dock först via Second hand och idag trodde jag inte att det skulle finnas något, förrän jag på andra sidan ett av borden fick se en mycket speciell, engelsk kaffesevis om sex koppar med fat. Engelskt porslin ropar väldigt högt på mig, så också de här. Inte hade jag hjärta att neka dom ett nytt hem i i fina Fagersanna! 
Två mattallrikar sprang jag också på, avsedda att erbjudas en kompis, vars dotter samlar blått engelskt porslin. Det gör ju uppenbarligen jag också, men inte alla motiv (än).
Då var det dags för festligheterna och kommersen på torget. Fanns en hel del att handla och gamla bekanta att prata med. En autentisk handelsbod anno 1923 hade också byggts upp, där det fanns nostalgi att hämta, samt en del varor till salu. Nymalet Tibrokaffe, en chokladbit och två vykort fick följa med därifrån. (Bilderna jag tog i affären kommer i ett särskilt blogginlägg direkt efter detta.)
Grönsaker ska handlas på torget (helst) och idag passade jag på att inhandla lite lingon (att koka själv), en saltgurka att avnjuta både som "parfym" och mat, samt mera ljungplantor till min utemiljö.
Passade också på att bese "mina" foton (från förr i tiden ur mors album), föreställande mor och mormor i Ljungqvists charkuteri på fyrtiotalet. 
Sen var klockan dags att få se vem som blivit Årets Tibrobo, men innan dess hälsade tomtarna på, gjorde reklam för julmarknaden och lät godiskolorna regna över publiken. Jodå, jag fick allt tag i en jag mä'.
Tittade därefter in hos Rebdesign och hälsade på mina tröjor, allihop.....ingen har ännu flyttat. Ska köra dit lite fuskvantar också i nästa vecka, för att bjuda även dom möjlighet till nya hem.
Ja hur länge kan man draaaa på saker och ting? Det var nu äntligen(!) dags för en vända på gymet.
....och precis som vanligt är det ju sååå skönt när det är överstökat.
Hemma stod maken i begrepp att åka till fotbollsplanen, för att först se matchen och sen vara med på "efterfesten".
Efter dusch nummer två för dagen och resterna värmda på spisen, rinde det på dörren! ????
Gick naturligtvis och öppnade, i tron att det var ytterligare ett jultidningssäljande barn att göra besviken, men därutanför stod min f.d. coach från Trygghetsrådet (från Stockholm). Hur lång i ansiktet kan man bli på en skala....
Nu kunde hon inte stanna, då hon hade annat ressällskap i bilen, utan sa att "jag måste ju bara komma in och hälsa, när jag äntligen passerade Fagersanna". Visst är det väl roligt med folk som bryr sig såpass att de kommer ihåg en, trots att det snart är två år sen min tid hos TRR var ute.
Nu blir det påfyllning av kaffe och en stunds meditation i glashuset, måste ju ladda upp inför Lotto-dragningen så den ger ett önskat resultat .....
 
Så startar vi lördagen....
 
här handlade jag både blommor och annat röd-grönt....
 
Underhållningen tar igen sig, Stefan Ljungqvist, konferenciern och "tomten" i civila kläder.....
 
visade det sig en stund senare när godiset regnade ut över publiken.
 
Vildsvinspyttipanna kunde köpas om man var hungrig, av Naturbordet..
 
...och här är "mina" foton förstorade till allmän beskådan.
 
Årets Tibrobor "avslöjade" Mats Wilhelmsson och Eva Johansson från Tibro-revyn. (i bakgrunden förra årets Tibro-bo: Christer Carnegren) Tv. konferenciern Nicklas Johansson.
 
Min nya servis, som skulle behöva invigas, någon intresserad?
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0