Från minus till plus......

.....var det på termometern idag. Om det inte hade varit för hostan och brist på sömn hade jag förmodligen inte haft en aning om att det var frost vid halv fem. 
Som sagt, bara att gå upp och "hosta färdigt" (om det var så enkelt) innan det gick att krypa ner igen vid sextiden för att slutligen få några timmars vila till, innan nästa "upphostning".
Den körde jag vid halv-tiotiden, då var solen uppe och värmde som bäst och nu vid lunchtid är det plus femton. Detta att jämföra med gryningstimman då det endast var minus två.
Har varit en snabbsväng till lokalbutiken för att åtgärda ekot i kylskåpet. Där fick jag ett tips mot hosta (från Pakistan), värm på lite krossad svartpeppar i stekpannan, blanda sen med honung och ät innan sänggående. Tre dagar med den kuren ska ta bort hosta enligt handlaren. Ja kan man ju alltid prova.......
Rester till middag, "mormorsbiffar" till mig och fiskgratäng för maken, innan jag tog ett samtal med chefen via telefon.
Trodde att det hesa var borta, men märkte ganska snart vid telefonpratande att det finns där fortfarande om än inte så illa som för ett par dagar sen. Vi kom överens att jag skulle försöka kurera mig ytterligare en dag och satsa på "comeback" till onsdag.
Dåligt vald tidpunkt att bli sjuk, precis vid starten av sommarsäsongen och likaledes bad tajming visade det sig vara att en av Boråstjejerna i kundtjänst (som delvis täcker upp för mig) också hade date med baciller.....
Men det är som det är......som chefen summerade situationen och bara att göra det bästa av den.
Nu efter en fika i högsommarvärme på altanen, (när solen nått fram dit) blir det fåtöljhäng i tystnad igen med lite varierande "long-term"-stickprojekt. Vem vet....de kanske blir färdiga nån dag.
 
En tidig, kall majmorgon strax före fem vid soluppgång.
 
En mini-rundvandring i trädgården.....
 
.....lite nytt liv bredvid höst/vinterljungen.
 
Hallonplantan har kommit en bra bit påväg.....
 
.....och nedanför verandan hittade jag dessa skönheter.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0