Mini-semester bokad.....

.....till Gotland över midsommar. Äntligen fick jag/vi tummen ur och reser till Sveriges största ö, vilket jag har pratat om och funderat på länge. (De senaste 20 åren minst).
Sen var det en väldigt bra idé chefen hade att jag skulle vara hemma idag också. Vet inte om det är inbillning, men tyckte att jag sov lite bättre inatt. Visserligen uppe och hostade en del, men kändes som att det släppte lite imorse då jag gick upp för da'n. Denna händelse ägde rum vid halv nio.
För att återgå till Gotland.....sista "sparken" för att få till det, var att dottern med familj ska hyra lägenhet där en vecka, räknat från midsommardagen. Då passar vi på att ta oss dit midsommarafton, åker runt lite, kollar in Visby och möter dom sen vid båten, lördag kväll. Vi ska bo på hotell precis vid färjan och har sen hela söndagen att umgås med dom, innan vi tar tidig båt åter till fastlandet måndag morron. 
Då har vi även tänkt att hinna med ett besök i Mönsterås på hemvägen. Sen är det arbete för icke-pensionären som gäller från tisdagen igen.
Vädret ute är fortsatt bra och termometern stod redan på +13 grader när jag startade min dag. Har med andra ord inget att jämföra "minus"-noteringen från igår (vid halv fem) med.
Skulle behöva åka och handla lite, men vet inte riktigt om jag ska lägga energi på det. Å andra sidan kan det vara bra att testa orken efter snart en veckas sjukläge. Får fundera en stund till......
Har varit och handlat mat Tibro, men avstod att gå in på second hand trots att det är tisdag. Så nå't fel är det.
På hemvägen, nere vid lokalbutiken var det brandbilsmöte, tre stora och en liten hade tagit paus där. Såg precis nu på nätet, att det visst härjar en skogsbrand en bit nordväst om Karlsborg. Det förklarar "utrycknings-anhopningen", dom behövde lite "påfyllning" och rast .
Visst orkade jag att handla, men det märks att man är lite rostig.......
....och vart tog solen vägen, det undrar jag. Inte kallt, men föga inbjudande att ta en kaffetår på altanen då man blivit berövad fikastundens "guldkant".
 
Igår kväll var det stilla.....
 
....den gula ginsten blommar som bäst lite varstans, snart kommer allt grönt också.
 
Enda livstecknet från solen, lite sneda streck över himlen ner mot horisonten.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Veronica Wallgren

Vad härligt med en minisemester :)

2016-05-03 @ 18:54:21
URL: http://wallgrenveronica.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0