Vilodagen.....so far.

Uppgång vid nio efter att ha hämtat mig en macka och kaffe som jag drack i sängen, tittande på renoveringsprogram från England. Väl uppe tittade jag för tredje gången (minst) på tyget jag köpte i Hjo senast, tänkt till nya dynöverdrag och ryggstödskuddar åt trädgårdsstolarna. 
Insåg sen att tar jag inte tag i det nu är det a) ingen idé för denna säsong, b) blir det inte av alls. Med andra ord, ta sig i kragen, plocka fram sax och måttband för tillklippning fick det bli. Sex ryggstödsöverdrag, två dukar och en bänkdyna blev tillklippt. Stora dynan är klar och ligger på plats, resten ska nålas ihop och det blir sytt en annan dag (typ imorron efter jobbet). Alla andra gamla smutsiga och solblekta överdrag fick en permanent viloplats i tunnan, som töms på onsdag.
Sen klarade jag inte att se alla smulor och damm på golven längre, så ut med mattorna, motionsrunda för dammsugaren med mig som "personlig ledsagare", samt moppa golv. Till middag serverades sill, potatis och gräddfil, så ingen matlagning att genomföra som tur var.
Maken letar verktyg som ska åka på semester till dotterns fritidshus, tillsammans med honom några dagar. Därefter kommer hela gänget hit på långweekend mot slutet av veckan.
Bäst att försöka vila upp sig........
Tvättmaskinen fick en order igår som är utförd, vilket betyder ren tvätt som längtar in i skåpen. Fick en  kopp kaffe levererad av maken alldeles nyss. Behöver nog den energin, för attans vad jag är stel efter bara det lilla som blivit gjort.
En tur in i duschen kanske fräschar upp, mer än bara tar bort svetten. Jag måste ju vara "presentabel" då jag bänkar mig framför EM-finalen, lite senare ikväll.
Till sist kan meddelas att hortensian i krukan, mår mycket bättre idag. Vatten hjälpte.....so far.
 
Hade en gäst i vardagsrummet igår.......
 
Fortfarande ljust......igår strax efter elva på kvällen.
 
Racerbåt på sjön, underhöll till kaffet.
 
Ska jag behöva gå in och hämta själv eller....?
 
Vi vill också ha.......
.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0