"Plan para hoy"......

....som min f.d. spansklärare brukar skriva på Facebook när han ska ta flyget till Spanien. Nu är det tyvärr inte samma sak för min del, (trots att två av mina symötesväninnor befinner sig därnere) utan planen för idag utspelar sig nära hemmet.  
Skolan som vanligt och där försöka vara behjälplig i det mestadels positiva kaos som råder varje dag, idag inget undantag. Det blev en del prat om fotbollsdebuten i Fagersanna IF och visande av foton (för de berörda) som jag hade tagit. Sen blev de ytterligare en "snacka fotboll på svenska-sittning" efter rasten, men det är liiite svårt att få dom att hålla sig till svenskan när de blir ivriga och vill framhålla sina argument, angående vilka spelare här i världen som är bäst och värda att se (för att inte tala om vilka lag det ska hållas på).
Inte helt lätt att vara "ordförande" under sådana omständigheter, men allt försigår i trevlig och gemytlig anda ska dock tilläggas.
Efter skolan var det dags att börja bunkra upp inför "Stockholmsinvasionen" på torsdag och hemkommen med allt skulle det stuvas in på avsedda platser, samt sättas deg för brödbak. Sen fanns även tre gamla bananer att ta hand om och göra banankaka av. Sonen dök oväntat upp för att vittja oss på material till ett förestående kalas med lekar. Han befriade oss från några bräder och ett trasigt paraply bland annat. Som tack för detta fick han i uppdrag att tanka mors bil (för det var dags), kontokort dock medskickat.
Medskickade blev också frysens förråd av banankakor, (när han styrde kosan hemöver) då den nybakade skulle beredas plats i deras ställe. 
Korvsås till lunch och mopedbesök därefter av kompisen för en fika i det vackra vädret. Men hej! vart tog det vägen, vi hade bara satt oss ner och börjat "sörpla", då molnen vällde in och solen var historia.
Tog sedan en snabbis åter till Tibro, tittade in och gjorde av med tjugofem kronor på second hand, innan jag investerade i en ny reservdunk, med bensin då den vi hade, hade gått sönder. Inhandlade därefter en väska, som jag samlat kuponger till, för att få "billigt". Snabbt hem igen för att premiärklippa gräsmattan (huvudanledningen till bensindunksköpet) och därefter smaka på brödkakorna.
Maken testade att cykla bort ryggskottet och hade avvikit från hemmet, men återkom vid hyfsad vigör någon timma senare. Det funkade visst ganska bra att trampa, så det skulle han göra mer av imorron, sa han.
Nu blir det Champions League, så vi har nå't att diskutera på skolan imorron.......haha!
 
Stretcha ond rygg.....
 
...medan frugan bakar.
 
Kunde inte motstå denna variant på torget i fredags.....
 
...och rabatten ser ju nästan välansad ut, med fina hortensior i förgrunden.
 
Det börjar spira även på äppelträdet.....
 
....och se här kommer kompisen på sitt nya fordon.
 
Här bakom plommonträdet skymtar kvällens färgstarka solnedgång.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0