På riktigt......

......är det mesta här i livet, för en vanlig människa. Bland annat så fick jag ett brev ifrån Försäkringskassan igår med "upplysningar" om vad som gäller för att få aktivitetsstöd vid sjukdom. Det var inget snällt förstående brev utan information om att jag glömt anmäla dit, de två dagar jag var hemma med förkylning i slutet av förra månaden. Såhär i efterhand fattar jag väl att jag såklart var tvungen att få tillåtelse därifrån också och inte bara anmäla till skolan där jag sysselsätts. Men hallå, fel kan väl alla göra och det bör väl gå att rätta till. Men erfarenheten säger mig att även om jag i efterhand förklarar, så kommer de inte godta detta utan berövar mig ersättningen för en dag (som tur var).
Som jag sa när jag fick ringa och efterlysa blanketten (de sa sig ha skickat för skriftlig förklaring): Om jag inte varit ärlig och redovisat de två sjukdagarna, hade ingen kollat och inga problem uppstått.
Han höll inte med, men sa ändå inte emot mig. 
Sensmoralen i detta: arbetssökande får inte göra fel, det straffar sig ekonomiskt direkt, medan myndigheten i sin tur alltid är ansvarsfri vid felaktig information (om inga skriftliga bevis finns om saken).
Kontentan är att de "höga" bidragen vi latmaskar uppbär, naggas i kanten såsnart minsta tillfälle yppar sig.
Har för övrigt idag lunchat med kompisen och pratat nya barnbarn och mycket annat, vilket var riktigt trevligt. Lite blommor blev inköpta på torget och en del fynd gjordes därefter på Family House, dit hon "lurade med mig".
I ärlighetens namn ska sägas att hon behövde inte direkt vrida om armen på mig, utan jag följde villigt med efter att hon yppat förslaget om att gå dit.
Hemma har jag sedan lyssnat på debatt (SVT-play) om ekonomin, från riksdagen. Där Borg krävdes på svar om läget, av bl.a. Monica Green och ("postis") Eva-Lena Jansson. Som vanligt gjorde de vad de kunde för att få frågorna besvarade, men fick bara arrogant upprepande goja, från en blå papegoja. Inga svar....men vem hade egentligen trott det?
Inte jag iallafall. En eloge för att de kunde hålla sig så lugna.....
Nu firar vi fredag med vårt andpar, sovande på gräsmattan. Än så länge håller dom sig ifrån altanen......
 
.....och vi har iallafall tur med vädret.
 
Rogivande.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0