Besök på Klammern......

.....den nya samlingsplatsen för daglig verksamhet inom Hjo kommun. En ombyggd industrilokal där verksamhet samlats under ett tak.
Träffade syster som hastigast, där hon satt och skruvade av lock från defekta metalltuber, vilket hon gillar ganska bra. Annat som de emellanåt också arbetar med är sortering av skänkta kläder.
Nu har jag (äntligen) träffat alla assistenter. En av dom har jag hittills bara pratat med ett otaligt antal gånger via telefon. De har "slutligen fått en introduktion" (efter ett halvår i tjänst) och liten bakgrund över vår uppväxt och vad den delvis kan förklara, angående min systers problem/bekymmer utöver sitt funktionshinder. Sen pratade vi om att de ska vara snabba med att ta tillvara saker hon VILL göra, som är genomförbara praktiskt, då rimliga kostnader inte är något hinder.
Medan jag satt där på mötet började det tjuta i ena örat och slå lock samtidigt, riktigt obehagligt. Åkte tillbaka till jobbet och nu vid lunch, har det nog släppt, det mesta i alla fall. Inte direkt trevlig upplevelse " att man sitter i en burk" och inte riktigt kan lokalisera, från vilket håll ljuden kommer.
Just nu kunde jag ändå med säkerhet säga att plinget kom från micron, som talar om att mina pastaskruvar i köttfärssås är ät-varma......
Sen bara att "jobba ikapp" bortavaron på förmiddagen, behövde ingen lunchledighet kände jag utan bara äta lite. Ta mig an det som inkommit istället kändes bättre, såhär inför helgen.
En fråga som åter är aktuell: Vad har vi banker till? Fick för systers räkning ett brev och behövde ringa kundtjänst. Det går inte om man inte varit inne på kontor och fixat en telefonkod först....tack för samtalet. Inte prata med någon fysisk person där inte. Ringa lokalkontoret, ja den som svarade kände inte mig så hon kunde ej prata några konton alls och det köper jag. Men de eländiga etablissemangen är ju inte öppna så man kan gå in och legitimera sig och prata heller, om man nu råkar ha ett jobb med kontorstider.
Sen hade syster fått ett brev med erbjudande om fortsättning av sparande, men det har inte jag fastän jag har precis samma tidsbegränsade konto. Fattar ingenting.......
Blir den stackars personliga bankmannen (som är kvinna) vi har haft god kontakt med förut som får reda ut allt på måndag (via telefon) då hon åter är i tjänst. Men hon ska gå i pension nu........Ibland blir man mer än trött!
.....och känner sig både arg och gammal.
Maken skulle åkt på fotboll men anser sig inte hinna med det. Han håller på och forskar i riksarkivet på nätet (har köpt en veckas åtkomst) och jag landar säkert, sovande i fåtöljen för orkar inga stora åtaganden. Ingenting egentligen, (om jag ska vara ärlig) mer än avsluta detta "positiva" ljug. 
 
Ja vad hade han i mitt kontorsfönster att göra...........han är numera inte längre hos oss.
 
Extraplommonen på prydnadsbusken, hur har de utvecklats då? Uppätna av maken erkände han.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0