Juli månad startar......

.....med hyfsat väder och då man får sova på morgonen (för att det är lördag) går det sådär......
Lika bra att förflytta sig ur sängen och starta en väl genomtänkt frukost istället, sen får vi se vad det kan bli resten av denna första juli-dag. 
Då maken fyllde på jord i rabatten igår, var det fritt fram att placera lite stenar som dekoration där och sen har jag retat mig på köksfönsternas ränder och smuts ett tag, så då var det väl bara att åtgärda dom då.
Går egentligen väldigt smidigt med Kärchers "maskin" så bara dumt att inte ta tag i det på en gång. Kanske inte perfekt resultat, men myyyycket bättre blev det.
Lockade sedan med mig maken på en tur till Forsviksdagarna, där vi åt stekt fläsk med kolbulle. Gick en runda på området, köpte isterband och ost samt bijouterier hos kompisen som har sitt föräldrahem nere vid kanalen och passade på att duka upp sitt utbud till beskådan för förbipasserande.
Sen blev det en glass i Götas kiosk, grill- och mat-shopping hos Fredéns i Mölltorp på hemvägen och nu ska jag fixa grillspett. 
Idealiskt väder för en grillnings-sejour på verandan, med vin eller öl till maten (efter behag). Den är nu till ända och allt smakade bra.......
Att sitta ute på altanen går dock inget vidare då det är dryga 49 grader där. Då är det tur att vi har vår veranda att variera med. Nu hamnar jag nog snart i tevefåtöljen.........
 
Då börjar vi dagen.......
 
Naturstenar på plats......
 
Vi står i kön till mat-tältet.....
 
.....och nu ska här ätas kolbullar.
 
Lite historia om maträtten.
 
Erik Nordewall II i hamnen.
 
Gammalt hantverk visas.......
 
....här en till i aktion.
 
Det gnisslande, knirkande museietåget.
 
En av kanalbåtarna i gästhamnen.
 
Slussen i Forsvik: den djupaste, äldsta och högst belägna i hela kanalen.
 
Nu har han tänt grillen......
 
.....och snart blir det mat.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0