Nytt tak.........

........kommer imorgon att påbörjas och på tisdag ska allt vara klart. För bra för att vara sant? Ja det visar sig.
Maken ska agera välkomstkommitté tidigt på morgonen, innan han tar en trip och hälsar på barnbarnen i deras fritidshus. Sen anländer allihop ner hit nästa helg .....och stannar några dagar till. 
Dessutom kommer maken att fixa den sista stenen som fattas till muren, då han passerar Örebro nu igen. Hur det framöver kommer att gå för kryddorna där, är ännu oklart men vi får prova oss fram. Aningen för varm växtplats verkar det vara......
Själv har jag att se fram emot en veckas telefonsamtal, av skiftande slag. 
Men först ska söndagen avslutas. Vi startade med brunch på verandan, sen lite småpyssel i trädgården för min del och nu funderar jag på om det är dags att starta lite middag.
Lilla bilen är packad med vår gräsklippare, trotjänaren som nu får flytta till fritidshus i Västmanland. Än sålänge har vi en "svävare" som går på el som ersättare, men till nästa säsong ska en robot få flytta hit har vi bestämt. Vem? har vi ännu inte beslutat, men en pålitlig, hårt jobbande, lyckligt lottad maskin blir det.
Jo det blev middag lagad även idag och under tiden passade maken på att ta bort en buske på framsidan. Som en gång var en japansk plommon med röda löv, men numera är all förädling borta. Borta är nu också även nämnda buske........
Bara kvällen kvar då, innan ny vecka startar.
 
Brunch-meny: kokt ägg mosat och stekt tillsammans med champinjoner, lök och dill, samt grape (även i den nypressade juicen)......kaffe och ciabatta med ost/banan som avslutning.
 
Gräsmattan är det ingen vidare fart på, men ängsblommorna tar sig.....
 
Även pelargonerna frodas i krukan vid väggen......
 
I "grishörnan" väntar vi på sista stenen....... blommor och krydda tar plats sålänge.
 
Middag på bordet även idag.
 
Håhåjaja...... bara forsla bort "resterna" nu då......
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0