Nationaldag i Fagersanna

Har inte blivit så mycket gjort idag. Vi har väl bara "chillat" och tagit dan som den kom, vilket bland annat har inneburit njuta av perfekt sommarväder.
Jo jag har bokat en weekendresa med Happydays.se, allt för att utföra mitt uppdrag som deras testperson 50+ ett år framöver. Vi ska åka till Karlskrona nästa helg och kolla av Blekinge, samt senare förmedla åsikter om vår vistelse till resebolaget.
Den delen av Sverige är nästan som en vit fläck på kartan i min värld, har väl bara passerat vid nå't tillfälle, för hundra år sedan ungefär. Ska bli intressant att se omgivningarna och "leka" mrs X på hotellet.
Det är snudd på för varmt ute, iallafall i vårt glashus som just nu har en temperatur av 48'C i solen.
Men småfåglarna kvittrar glatt och änderna tog en paus på gräsmattan tidigare idag, så dom lider väl inte av värmen direkt.
En del båttrafik på sjön är det också, bland annat lite vattenskidåkning har jag sett.
Ska väl titta på nationaldagsfirandet på TV ikväll tänkte jag, då vi valt bort detta på det lokala planet.
....samt sticka vidare på nästa tröja, inte att förglömma. Något mer ätbart blir väl också nödvändigt att fixa till, men vad är jag/vi sugna på då.......
Kanske ska laga lite "jag vet inte"..... brukar ju bli gott.
 
Svensk frukost-variant, Fagersanna-style.
 
Svensk middag: Ugnsbakad falukorv med potatis/mos och rårivna morötter.
Denna rätt fick jag mig beskriven som typisk svensk, av en ny zeeländsk gammal dam, då jag jobbade som turistvärdinna för något år sedan och hennes omdöme var: "Very nice!" 
 
"Chilling out" in glorious weather......
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0