"Rosa blomst" och annat

Idag har jag ätit min gröt ordentligt, men hade ändå en smörgås med mig som smakade bra till morgonkaffet.
Fortfarande kommer det turister, i första hand utrikes ifrån men även en och annan sen svensk. Säsongen är ju egentligen över, Göta Kanal har bara öppet för förbokade båtar och på söndag går de sista dagliga guideturerna på fästningen, för i år. Man kan visserligen beställa en egen visning, men då måste man vara sisådär ett tjugotal om det "ska bära sig".
Vädret gjorde ett sista försök att övertyga oss alla om att sommaren fortfarande är i full gång. Det har varit en ljuvlig dag och det blev en mjukglass doppad i choklad till lunchefterrätt. Detta fick chefen se, när jag kom smaskande på den från glasskiosken och kände ett omedelbart behov av att falla för frestelsen, hon också.
Vi avnjöt våra glassar vid utebordet i solen, där någon eller några de sista veckorna har ristat runor över hela bordsytan. Så onödigt och fult.
Jag har idag svarat på ett mail från Norge som kom igår, med besked om vad den rosa blomst hette, hon hade sett i dikena på cykelsemestern runt Bottensjön. Jag fick hjälp med namnet av en väninna på Facebook, där jag lagt ut bilden, tackar!
Hemma har jag klippt gräsmattan och förberett några jobbansökningar. Jo det är dags för detta nu igen, då mina dagar är räknade. Vart tog den här sommaren vägen.......?


"Den rosa blomst" heter Balsamjersmin eller Sprättivägblomma, visste min kompis


Synden straffar sig själv, det sölade och rann i värmen och jag åt glass som en treåring.


Innan jag klippte gräset, fick vi besök av en harpalt. Han blev dock rädd och skuttade iväg,
men återkom efter en stund igen. Dock vågade han inte chansa på att jag var ofarlig
utan drog igen, så snart jag klev ut genom altandörren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0