Söndag

Maken försvann vid åtta-tiden till Hantverkscupen och vid nio började jag kvickna till. Idag valde jag att äta kokt ägg med macka ute i glashuset, till frukost. Sen gav jag mig på ogräset som ständigt gör försök att invadera både stenslänten och plattorna vid cykelstället. Då upptäckte jag att det fanns en hel del stora mogna blåbär på en av våra buskar, som bara väntade på att bli plockade, vilket jag gjorde.
Såg också några små grodor hoppande i vår slänt innan det var dags att bestämma vad Inga skulle laga till middag.
Fläskfilé med klyftpotatis och nyplockade grönsaker från landet fick det bli och en gryta till morgondagens matlådor, när hon ändå höll på.
Lite regn kom det också, men inte så mycket. Kaffe med glassbåt till efterrätt och lite läsning innan det var dags att masa sig till gymet. Hemkommen därifrån hämtade jag några rabarber och fixade en kaka, om utifall....
Återvinningsstationen fick också ett besök, där fick man verkligen trycka i kartongerna jag ville bli av med, så fullt var det. Björkfrön, har Ni sett några såna i år? om inte vi har överallt. Dammsugaren fick en workout i glashuset för att ta bort så mycket det gick, men det kommer mer.
Förhoppningsvis till nästa år, nu när vi har låtit såga ner "boven", kanske det avtar. Men grannen har fortfarande kvar en stor en.......


Ser Ni grodlåren som förvinner in under smultronlövet?


Trädgårdsblåbär chez Bergs


Våra jordgubbar har inte fattat när det är säsong, de är lite efter och blommar först nu.
.....men bättre sent än aldrig, hade bär in i oktober förra året!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0