Bilkö och brevbärarfest

Efter en rejäl sovmorgon, med gröt på sängen (efter anmodan), var det dags för en tur till Tibro. Strax innan Gärekorset blev det plötsligt trafikstockning! Förklaringen var att de höll på med målning av linjer på vägen. Hittade sen en ny stor trädgårdskruka på second hand och lämnade av lite utgallrade tallrikar i gengäld. Sen blev det en fika i Hörnebo innan jag åter styrde kosan mot hemmet. Där höll maken på att släpa timmer med hjälp av en "säckakärra", så svetten rann om honom. Gräset var väääldigt långt, så det var omöjligt att ignorera längre. Visst var det fortfarande vått, men gick trots det bra att klippa före middagen. Bara att värma köttfärssåsen som stod klar i kylen och koka spagetti. Sen hade det blivit dags att åka till Söroset på andra sidan sjön, för brevbärarfest hos Eddie.
Han bjöd på närproducerad meny, kött från granngården, kantareller från skogen och kräftor från sjön. Alltsammans var jättegott och pricken över i var sedan Elisabeths knäckiga äpplekaka med vaniljsås till kaffet.
Innan vi kom så långt hade vi dock femkamp, som startade med bilda ett ord, följt av spott med liten groda, flygplanskonstruktion och innebandy med tennisboll i uppförsbacke. Säckhoppningen bestämde sig dock tävlingsledningen för att ställa in på grund av mörkrets inbrott och därmed ökad skaderisk.
Vi hade också hunnit se en oförglömlig tiokamp på video från 1994, med legendarer från den tidens Tibropost. Det badades tunna, sjöngs allsång dracks en och annan öl, samt vin. Flera av oss gamle tog vid tolvsnåret farväl för hemfärd, genom skogen. Strax utanför Fagersanna stod en gigantisk älg i diket, glodde ilsket på bilens strålkastare och försvann sen in i skogen. Innan vi hann få upp kamera!
Nåväl några brevbärare fastnade i alla fall.....


Bilkö.....på landsbygden.


Silly hats var temat, vissa hade just detta. Värden får här en present.


Provflygningar i klass med JAS-kraschen i Stockholm om Ni minns den.


Första gänget i tunnan.....


....sen allsång med tillbehör,


följt av bara allsång till gitarr


Flera var dom som kunde spela.....


sen var det dags för nästa gäng att ta ett dopp, medan vi tog farväl.
Vem vet de kanske fortfarande sitter i tunnan......











Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0