Elaka skator

Ja nu menar jag faktiskt riktiga skator, inte den "slarviga" benämningen på äldre (mindre trevliga) damer.
Imorse när jag tillredde min havregrynsgröt för micron, fick jag se min lilla hare på gräsmattan igen. Han hade vågat sig nästan ända fram till trädäcket vid huset denna gång och satt i godan ro och mumsade klöver. Morotsblasten jag lagt fram på en betongplatta, var han inte det minsta intresserad av. Fick samtidigt se en fågel av obestämd art, sitta på verandans räcke, kan möjligen ha varit en trast av nå't slag.
Började äta min gröt, men då kom en skata och började "mobba" haren. Hon förföljde honom genom att skutta likadant, närmare och närmare, sen kom ytterligare en skata och då tyckte jag det räckte. Öppnade dörren och skrämde visserligen alla tre, men fick slut på trakasserierna i alla fall.
Ringde ett samtal till AF för på-anmälan till jobb och utvecklingsgarantin igen och fick prata med "stolpskottet" från i våras. Han visste som vanligt ingenting, men bad att få återkomma. Som tur var hade jag via mail med min handläggare klart för mig gången, så det löste sig. Han ringde tillbaka lite senare och sa att allt var OK om jag traskade till AF i Tibro på måndag (då de har öppet nästa gång) och anmälde mig. Precis det jag redan sagt till honom att jag blivit uppmanand att göra.
Sen var det bara att dra till gymet ännu en gång, följt av mataffären. Det blev kål och squaschgratäng med köttfärs till matlådorna för morgondagen.


Klöver är gott!


Kan det vara en trast, eller snöskata tro?


Dukat bord, men se det dög inte!


Mobbing på gång.


Dramatiska molnformationer...


...mer ändå.


Kollegans stora squasch blev gratäng.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0