Skrämmande.....

....utveckling mellan Ryssland och Ukraina. Det känns inte alls bra och det finns många som kan bli indragna i detta, om de inte håller huvudena kalla. Det som skrämmer mest är nästan avsaknaden av kvinnliga ledare i en sån här situation. En mera jämlik fördelning mellan könen är alltid att föredra i alla situationer, men speciellt i denna typ av konflikter. Det är iallafall min spontana reaktion och magkänslan för utvecklingen är inte den bästa.
Vasaloppet är genomfört här på hemmaplan, i fåtöljen och det blev lite svettigt mot slutet.
Utfodring av  mina vänner änderna fortsätter, för idag hade några av dom valt att komma på visit, flera gånger faktiskt. Eller också är det olika konstellationer som hittar hit vid skilda tidpunkter. Väldigt svårt att urskilja vilket, då beteendet är ganska likartat hos dom. Vissa är mer framfusiga än andra och en del ganska aggresiva individer i flocken, jagar hellre bort sina "fellow-citizens" än ägnar sig åt att äta, när det bjuds.
Ja det säger sig självt att ordspråket: "Den som gapar efter mycket, tappar oftast hela stycket" är ganska relevant, även på den här basic-nivån.
Såhär framåt kvällningen efter en innedag i fåtöljen, tittande på regnandet, kan jag konstatera följande: Imorron när vi vaknar, finns det ingen is kvar på sjön. Som det nu ser ut kommer det som är kvar att sjunka till botten inatt.
En alldeles ny tröja är också "född" under eftermiddagen, i en färgkombinations-premiär som jag är rätt nöjd med.
 
Gråsparvar och pilfinkar verkar ha kommit tillbaka, har inte varit synliga nästan alls i vinter.
 
Panerad fläskkotlett med tillbehör.....numera boende i min mage.
 
Två pilfinkar i sällskap av en något större "småfågel"........
 
Tung, mörk is och öppet vatten, ett resultat av dagens regnande.
 
Dagens alster (limegrön, lila, vit) lagom stor till en tvååring.....
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0