Nu ska jag ta en paus......

Idag var det ingen lång dag på skolan, men vi hann att prata både fotboll, favoritlag och öva pronomen dessutom.
Vi hade lite olika uppfattningar om vilka lag man ska hålla på och vilka spelare som är bäst här i världen. Åsikterna gick en del isär angående båda, men på köpet tränades det ju en del svenska i konversationen.
Här hemma förbereder nu jag mig för en paus i tillvaron, på lite annan ort. Jag är beviljad att vara ledig från sysselsättningsplatsen i skolan, men måste som förut fortsätta att söka jobb i samma utsträckning. Det senare blir man aldrig befriad ifrån, om jag nu inte skulle gå och få ett riktigt jobb vill säga.
("As likely as" ....en trissvinst) Och redovisa alla aktiviteter varje månad blir man heller inte befriad ifrån, för semester har man inte rätt till. Det anses inte att man behöver om man bara är arbetssökande, för då är man ju ledig jämt. Förutom då man ska vara på sin sysselsättningsplats eller om man ifrågasätter att få läsa på sin fritid, för då har man ingen fri tid alls till sitt förfogande. Hur ska dom ha det egentligen? Logik glöm det, människovärde likaså. 
Det kan vara besvärligt med den psykosociala arbetsmiljön på vissa arbetsplatser, men tro mig: Den psykosociala situationen som arbetssökande är minst lika frustrerande, när du inte tillåts att ta egna initiativ för att få en bättre utgångspunkt/grund att konkurrera med och åldersdiskrimineringen, ska vi inte ens börja prata om.....
Så den närmaste veckan blir det kanske lite mer sporadiskt med ljug från det här hållet.
Men inget ont som inte har nå't gott med sig, då slipper ju ni läsa eländet också. Om ni inte är nyfikna nog förstås och tittar in ifall om att......tills dess: Ha dä!
 
See you.......
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0