Varmt vatten...eller inte?

Söndagen började här nere på de sydliga breddgraderna med en "kall avrivning". Detta med anledning av att som överraskning och "välkomstpresent" saknades varmvatten i lägenheten.
Stod där i duschen och försökte beveka kranen att ge mig åtminstone lite ljummet vatten, men fick ge upp och tvätta hår och annat, snabbt som attan, i den iskalla blötan som glatt sprutade ur munstycket. Det medförde nästan köldskador på kuppen. Sen iväg till mötespunkten för att lifta med till den nyupptäckta marknaden. 
Precis lagom väder att strosa runt i och tillräckligt med utbud att titta på. En äkta engelsk "sausage roll" blev det för min del och en ny handväska för 5 euro.
Sen inhandlades även både ost, apelsiner, melon, tomater och grillad kyckling till hushållet.
Efter fikapaus bjöds vi på en sightseeing runt den spanska landsbygden, bland apelsin- och citronlundar, innan vi åter drog tillbaka mot bostaden.
Där intog vi middag på en solig balkong och efter det följde en tur till Carrefour för mera livsmedelsinköp.
Hemkomna ånyo, var energin fullständigt slut och vi ramlade isäng före åtta.
Detta föranledde att vi kände oss utsövda och redo för en ny dag redan runt åtta denna måndags morron. Då vi har en mycket snäll granne (tillika kompis) i lägenheten bredvid, fick vi låna hennes dusch för tvagning.
Sen väntade vi länge på en reparatör som vi ringt, men åkte slutligen iväg för lunch på kinarestaurang och lite kompletterande Mercadona-inköp. 
Kaffe på takterassen i precis lagom temperatur och strålande sol följde, innan reparatör dök upp. Han fixade felet och sa bye-bye med löfte om varmt vatten hädanefter. Vi litade på detta och åkte en sväng i stan, gick en bit utmed havet och återvände hem i tron att varmvatten nu åter fanns på plats.
"Not so"! Det blev därför ytterligare kontakt för åtgärd och alldeles nyss var han åter här och fixade sin egen blunder. Reglagen och slangarna sitter bakom kylskåpet och han hade tryckt tillbaka detta så att en slang blivit blockerad. Men nu så.........
Ser fram emot en problemfri tvagning imorron förmiddag, efter morronpromenaden vi ska ut på.
Återstår att se hur det blir med den saken....
 
Äkta hantverk fanns att köpa för en spottstyver, på gårdagens marknad.
 
Skönhetsbehandling gick också att få, vilket kompisen nappade på.
 
Alldeles nyfriterade "churrosar" kunde vi ju inte motstå......
 
....inte heller ost, den grönaktiga (nummer tre från höger) köpte vi en bit av efter att ha smakat först.
 
En sån här ligger också i våra magar numera.
 
Nykördade citroner från ett landsvägsdike ute på landet.
 
Eftermiddagens fika.....
 
Havet vid La Mata....
 
....och kvällsmat på balkongen: Skinka, melon och baguette.....

Kommentarer
Postat av: Christina grapenfelt

Vad vackert ni bor. Det är i det här området som vi var på "longstay " ifjol. Serena golf utanför las alcarez (ev felstavat)
Kram Christina

2014-03-16 @ 17:18:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0