Lägenhetslös -yes!

Vaknade idag med huvudvärk, så när telefonen ringde kvart i åtta var jag faktiskt uppe och vek tvätt.
Det var bostadsbolaget i Hjo som hade städfirman där för att få nyckel till lägenheten som de skulle städa. Ingen hade talat om för mig att jag skulle ha lämnat in en nyckel på kontoret till dom. Städfirman hade bara sagt att de brukade hämta nycklar hos dom. Bolaget löste problemet genom att åka och öppna åt dom.
Försökte sedan efter en Ipren att sova bort migränen, gick väl ganska bra och efter en dusch var det dags att dra till Hjo och banken, för att påtala både det ena och det andra.....
På vägen dit satte jag upp lappar lite varstans om vår kvartersloppis på lördag, samt träffade en gammal jobbarkompis sen åttiotalet och hann att byta några ord med henne.
Det tog mer än en timma att gå igenom fel begångna av banken och fixa lite andra praktiska detaljer inför framtiden. Vissa saker gick inte att rätta, vilken tur då (för dom) att det nog inte har någon praktisk betydelse. Men detta återstår att se vad det gäller skattemyndigheten och bouppteckningen.
En hamburgare till lunch och sen en snabbis till lägenheten, där två lokalvårdare fortfarande höll på med det sista vid halv tre. Nu fick dom nyckel för att låsa och lämna in till kontoret, medan jag först tog vägen förbi syster för att hämta ett papper och sedan ner till mor en stund. Därefter var jag och lämnade resterande nycklar till bostadsbolaget och nu är lägenheten historia för min del. Skönt!
Fint väder under hemfärden föranledde mig att ringa kompisen och föreslå en utefika hos Syster Yster. Det var både kul att ses och skönt att sitta på deras bakgård en stund. Tittade till second hand idag också, men åkte tomhänt därifrån, för en gångs skull. Behöver ju strängt taget inget mer just nu!


Gammal ek vid rastplatsen Ekhammar (Grevbäck) omgärdad av vitsippor


Stadsparken i Hjo hade också en matta av vitsippor, ännu tätare och större.


Hemma blommar en av mina gullvivor redan....


och solen går ner över en spegelblank sjö.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0