Mer hittat och "bönemöte"

Som jag skrev igår är det bara att se sig omkring i huset, så hittar man fler objekt "färdiga" för loppis. I ett hörn av vardagsrummet stod ju en klädsäng full med lakan och intill den en proppad säck med ännu fler, lakan (och örngott). Några Höganäskrukor fick också ta plats i loppishyllan, då jag har tillräckligt många ändå kvar.
För övrigt var det dags att snygga till lite inför kvällens (sy)möte, med Skövdegänget. Passade på att prova mors dammsugare, som är aningen smidigare och inte så tung att manövrera. Den fick klart godkänt på sugförmåga och jag ska bara testa en gång till innan beslut tas om "nytt" loppisobjekt, vår dammsugare. Den är nu inte direkt åldersstigen, men en aning klumpig. Varför dra runt med den, när en bättre flyttat hit.
Plötsligt ringde telefonen och Anette i andra ändan, tänkte springa spåret i Fagersanna och titta in på kaffe om det gick bra. Visst, allt som ger avbrott i städning och annat mindre roligt, prioriteras givetvis till hundra procent.
Hon hjälpte mig med en burk kidneybönor dessutom, så jag inte behövde dra till byn och handla till kvällens meny. Allt annat på listan kunde vänta, så helt perfekt win-win situation. Trevligt besök, fika och hemleverans. Hade bakat en blåbärsrulltårta, som vi smakade på till kaffet, den fick godkänt och får göra tjänst även till kvällskaffet.
När hon åkt var det dags att börja fixa chili con carne och skära sallad, samt baka bröd ( färdiga frallor i påse).
Lagom till att sällskapet anlände vid sjutiden, kom även solen på besök en stund innan nedgång.
Maken smet iväg på fotboll, men lite rester fanns kvar av "kalaset" även till honom. Det räcker faktiskt också till morgondagens middag åt oss båda. Han är ledig nu igen! Men lika bra att vänja sig, så man är inskolad till sensommaren då han blir pensionär.


Skrattmåsar invaderade gräsmattan idag, med kajor och trutar i bakgrunden.


Sädesärlan spatserade kvittrande runt och plockade, precis utanför altandörren.


Dukat och klart i väntan på....


Chili con carne


Allt medan planen passerade i sakta mak ovanför taket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0