Medborgarplatsen runt

Efter en natt av ständig strid om sängutrymmet, tog jag sovmorgon igen, medan morfar efter en timmes tecknad film med slummer, gick upp med småfolket. Dom hade ätit frukost och spelade som bäst fotboll på "storskärmen", när jag anlände till köket. Morfar hade lyckats slingra sig en stund och satt vid sin dator. Trots att jag gick upp sist var jag först klar för utgång. Det blir alltid en massa ska bara.....osv. när dataspel och dylikt finns igång.
Till slut kom vi iväg och det blev en kort promenad till Medborgarplatsen. Maken och jag är inte riktigt överens om avståndet i meter räknat, men särskilt långt är det inte i alla fall. Ska strax konsultera google maps, så vi kan avsluta debatten. Så småningom kom vi iväg och strosade i sakta mak till Söderhallarna. Där tittade vi på bl.a. en massa konstiga korvar och skaldjur, men storebror tyckte att orienteringstavlan över hallarna, var intressantast.
På nedre botten hittade vi en taco-restaurang, där vi intog lunch. Grabbarna smällde i sig som de värsta grovarbetare, så när vi sen kom ut och hittade ytterligare en lekplats, denna gång modell större, hade de bunkrat ordentligt med energi för både trehjulingståg och innebandy. Shoppingrunda på ICA avslutade dagens övningar ute och en kopp kaffe med glass var inte fel, när vi kom hem. Har ägnat större delen av eftermiddagen åt vändåtta, så nu kan vi det igen. Vi körde teambuilding: storebror & mormor mot lillebror & morfar. Självklart tog vårt team hem flest vinster, men det var jämnt.
Blodpudding till kvällsmat följde och alla utom morfar var glada. Han fick dock stekt potatis med ägg istället och blodpuddingen hade faktiskt inte räckt till honom också, så det var tur att han inte gillar det.
Nu badar dom, grabbarna......


Nej då, ölen den är morfars.....dom gick igång på vanlig cola.


Den här "kartan", hade storebror gärna stannat vid hela da'n.


Ingen pub-crawl idag, men här finns potencial.....


....med klara direktiv på hur man ska bete sig


Medborgarplatsen runt, med trehjulingståg. Storebror sliter och lillebror njuter.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0