"Jubileum" som man inte vill fira......

Det slog mig då jag satt och skickade iväg den obligatoriska aktivitetsrapporten nu på förmiddagen, att det är precis på dagen fem år sedan jag blev ständig arbetssökande. För det var den 2:a november 2009 som jag blev inskriven på Arbetsförmedlingen och (med facit i hand) det verkar ju helt osannolikt att man någonsin skulle bli "frisk" och utskriven från denna institution. Någon "behandling" är det inte heller tal om, bara kontroll och förvaring. 
Undrar också över varför det dröjer med politiska åtgärder på området. Har svårt att förstå varför man inte åtminstone "knyter upp tvångströjorna" i fas 3. Det borde inte vara så svårt att ta beslut om frivillighet att närvara på sysselsättningsplatserna.
Visserligen verkar det ju vara en enda stor sandlåda, (med mycket sand att kasta på varandra) däruppe i riksdagen nu efter valet, men lite ansvarstagande för vårt land borde man väl ändå kunna kräva. Jag kan också tala om allt som inte är bra, men med en stor skillnad. 
De har hutlöst bra betalt och borde kunna leverera nå't annat än ställningskrig. Medan de leker: "Ta inte min spade, för då raserar jag ditt hus" ledsnar folket och politikerföraktet frodas än mer.
Nej se till att samarbeta istället för att motarbeta och få fart på "ruljansen". På den nivån (om någon) borde prestigelöshet vara ett krav......
Humöret är på topp, såhär den första söndagen i november........ eller inte?!
Nä nu ä' ja' trötter på skiten..........
 
Risigt värre alltså...... 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0