Gästbokshälsning.....

....har jag åstadkommit idag, då det står en sådan på central plats i vardagsrummet och riktigt uppmanar att man ska skriva något.
Vi satt som vanlig ute på balkongen, intog vår frukost och lyssnade på fågelsången. Njaaa det sista ska väl mer vara bilar, accelererande motorcyklar och sportvidunder samt en hel del sirener från brandstationen tvärs över gatan. Allt detta överröstar även havet, som ändå ligger på ett sådant avstånd att vågorna borde höras hit. Det som väsnas minst är faktiskt de flygplan som kommer i en jämn ström och landar på flygplatsen, de dagar de landar från "vårt" håll. Annars hör man dom inte över huvud taget, trots att det bara är 6-7 km dit. 
Idag var ingen "plane-spottardag" iallafall inte på förmiddagen.
Jag tillbringade ändå en hel del tid därute och stickade färdigt mitt spontanprojekt "ett-stycke-bäbiströja". Nu ska den bara "pimpas" lite och förses med knappar, men det får jag ta hemmave'. Har inte så mycket handarbetsmaterial med mig.
Sen skulle det alltså författas något klatschigt till gästboken, sista da'n att komma på något. Jag hade ett papper på bordet framför mig som jag klottrade ner lite på och skulle senare skriva in limericken i nämnda bok, men då kom en vindpust och kladdpappret hamnade nere på gatan, mitt framför grönsakshandlarens affär på hörnet.
Om någon kollade lappen så var det för det första ett obegripligt språk för de flesta härnere och dessutom ett ritat "diagram" över hur jag gjort bäbiströjan.
Fick raskt gå in och hämta ett nytt kladdpapper och skynda mig att skriva ner ur minnet, samt rita mig ett nytt tröjdiagram att ha till en annan gång, för den blir nog helt ok tror jag. Går ju också att i proportion öka och göra större tröjor också framöver, då det kändes som en kul idé.   
Har börjat packa lite, för att få till det så smart som möjligt då vi ska stanna några dagar i Stockholm också. Sen återstår den roligaste(not) delen av semestern, att städa efter sig......
Ja det ska väl gå bra, men känns alltid som lite västgötaklimax om man säger så.
Sen pep det i telefonen att det nu gick att checka in på flyget och boka sittplats, så får väl svettas lite med det också, medan maken är på en promenad i "den tysta staden".
Då har vi varit och ätit inte så långt härifrån lägenheten, man ser matstället från balkongen. Suttit på trottoaren mitt i bruset och intagit middag. Maken tog en sista ansjovispizza för den här semestern, medan jag satsade på kycklingfilé och pommes frites (extra goda faktiskt).
Bara att mobilisera motivation till städningen nu då och göra varsin baguette-macka att ta med på planet........ chipspåse har han också köpt.
 
Var nere på stranden igår kväll, hittade några få stenar att ta med hem som "minne", för övrigt därnere två väninnor i samtal, en som spelade gitarr och titta ett litet flygplan också.......
 
En vy över Nice-bukten, med flygplatsen därborta i fjärran.
 
"Balkong"bäbiströjan klar för sista finish-en.
 
"Kladdet" i gästboken...... 
 
Redo för sista ansjovis-pizzan.......
 
Not so nice streetgang.......håller möte, både på och bredvid bilarna.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0