"Bergsbuss" och fina utsikter.......

.....har vi åkt idag. Ja inte en helt egen enkom för vår del, utan en som gick den (för tjänstgörande busschaufför) vanliga vägen mellan Nice och andra städer österut. Stora vägen går nämligen bara uppför i bergen utmed kusten, den sträcka som vi valde att åka. Ett välbesökt turistmål Eze Village ligger ca 15 km öster om Nice och på vägen dit var det en enda panoramautsikt neröver välbeställda personers villor och exklusiva små städer. 
Vi startade med en "snabbfrukost" och sen iväg vid nio. Hade memorerat kartan vart vi skulle gå vid byte av buss och vi hamnade mitt i nån form av antik/loppismarknad som just idag hölls på Garibaldi-torget.
Väl uppe vid Eze, var det bara att fortsätta uppåt, in i den gamla staden där hantverk och souvenirer dök upp med jämna mellanrum. Vi travade runt i trappor och gångar en stund, innan vi satte oss och pustade ut med varsin dryck. Maken valde öl, medan jag tog tropisk juice. Sen ville han se om han inte kunde gå upp till utsiktsplatsen på toppen vid slottsruinen och jag kände för att kolla in en och annan spännande "mini-butik".
Nu var det inträde längst upp och då avstod han den utsikten, medan jag inte behövde avstå några butiker. Hittade två småsaker att ta med hem och på nedvägen passerade vi åter parfymeriet. Rättare sagt maken passerade, men jag gick in igen och kom ut med en ny doft. Vi får se hur den står sig på sikt.
Ingen ände på eländet (om ni frågar maken) det fanns en shop till innan vi var nere i vanliga byn igen och där skulle jag också in. Men efter det blev det glass vid busshållplatsen och ytterligare en lite shop att roa sig med medan vi väntade på hemfärdsbussen.
Tillbaka i Nice skulle vi hitta nånstans att äta och sånt skulle sannerligen kunna medföra äktenskapskris om man inte försöker "hålla tand för tunga". Slutligen hittade vi en vietnamesisk liten restaurang med lugn och ro, där vi slog oss ner med varsin kycklingrätt....och pinnar.
Sen var det bara att ta bussen precis utanför, titta in till bagaren nere på gatan och köpa kaffebröd, så var vi hemma. Trötta utav både sol och fysisk aktivitet, samt mätta, men snart är både inspiration och vin slut och då tar vi kaffe med bakelse på balkongen.....
Kanske kommer det ett och annat plan också om jag har tur.
 
Både färdig produkt och råvara till gårkvällens plane-spotting.
 
Här kommer bussen vi har väntat på......
 
....och så bar det iväg, uppför.  Här syns Villefrache-sur-Mer.
 
Sen Cap-Ferrat.....
 
....så genom tunneln och över bron, framme i Eze.
 
Ditupp är det vi och alla andra turister ska.....
 
Bara att trava på, så får vi se vart vi kommer.....
 
Ett konstverk i en av butikerna häruppe: "Att vända blad"......
 
...och vackert smide precis bredvid, i muren.
 
I en annan gränd var det vädring pågång och apelsinträd i "trädgården"....
 
Jo det är allt en bra bit ner....till havet.
 
Så var vi påväg tillbaka till Nice. Sittplats hem och ganska tom buss, mot ståplats och överfullt upp.
 
Äta med bara pinnar, nja då hade vi nog fortfarande suttit där, men vi försökte lite......
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0