Irriterad på franska och diverse transportmedel......

Vi har idag provat att åka lite mer buss och testat spårvagnen. Det fanns en grönsaksmarknad en bit ut med spårvagnen, men då vi tröga semesterfirare anlände dit runt två, höll de på att städa undan för dagen. Blir att vara "lite morronpiggare" imorron kanske och ta en tur dit upp, för jag gillar att gå på frukt-och grönsaksmarknad även om man inte ska shoppa så mycket.
Sen hamnade vi i hamnen och satte oss på en uteservering, men då ingen tagit någon notis om oss på fem minuter gick vi igen. Dessutom har vi varit på bussinformationscentret igen för att plocka tidtabeller (som ändå inte funkar?).
Där är det kölappar och man får vänta på sin tur, vilket vi snällt gjorde tills en annan turist kom in, blev uppmanad att ta en kölapp men gick direkt fram till luckan istället. Då blev jag förbannad, eftersom vi just snällt väntat i flera minuter på att tjänstemannen skulle trycka fram oss. Proesterade och fick en axelryckning till svar bara. När trängselnissen var klar stövlade jag sonika fram och talade om vilket nummer jag hade, utan att invänta nån framtryckning! Bad sen om en busstidtabell som saknades i "help yourself-hyllan", vilket jag fick direkt. Det var samma man i luckan idag som igår, men den jag blev irriterad på var hans kvinnliga kollega, som bara ryckte på axlarna åt min protest istället för att hjälpa till. 
I gamla stan vandrade vi lite upp och ner, samt fram och tillbaka. Åt en lätt lunch mitt i smeten, bestående av kikärtspannkaka (Nice-specialitet) och kycklingfärs bakad i olika grönsaker.
Förutom nyttjande av kommunala transportmedel blev det en del travande till fots också (idag utan alvedongrund, vilket kändes). En titt-in i en ekologisk affär, där det blev lite broccoli inköpt till den egenhändigt lagade middagen framåt sen eftermiddag. Ett besök på Glace-café nere på "promenaden". Vi tog bara två kulor i skål och delade, samt varsin väldigt god cappuchino. Det kunde dom med att ta 130 spänn för......
Maken tog en extra promenad, jag tog bussen och startade middag såsnart jag kom hem.
Nu har vi druckit rosévin (sådär) och ätit klyftpotatis, broccoli och kalkonfiléer. Rätt trötta är vi.........
Idag landar flygplanen så som vår hyresvärd beskrev. Kurs rakt mot huset innan de viker av i bukten för landning.
Häftigt tycker tanten......
 
Mycket kul och läckert finns i gamla stan......
 
.... torkad frukt......
 
....och en "piratgrotta" med tunnor fulla av smågodis.
 
Vilka är Ni där nere?
 
Näää, han lyckades inte ta svängen, utan fick åka mot enkelriktat för att ta sig därifrån.
 
Kanske därför som de boende på denna gata valt små bilar.
 
Mitt i smeten äter vi bl.a. socca.....
 
.....som såg ut som pannkaka.
 
Hamnen...och det var här jag såg att planen landade från "andra hållet" idag.
 
Middag på balkongen.....
 
Med underhållning........
 
Det här alltså, för maken skrattar man inte så mycket åt. (Kanske på både gott och ont......)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0