Bergsbestigning.......

....blev det idag, trots en del bussåkande också. På förmiddagen tog jag en egen liten runda norröver för att se vad som fanns på andra sidan viadukten med både genomfartsled och järnväg.
Där hittade jag ytterligare mataffärer, nån take-away och alldeles på vårt hörn en fruktaffär till.
Framåt ett gick vi så ner till promenaden för att hoppa på en buss till gamla stan igen. På torget Cour Saleya verkade det ha varit frukt och grönsaksmarknad idag, men precis som igår höll de på att städa undan så dags på dan.
Det blev lite travande fram och tillbaka för att hitta något ställe för lunch. Maken var mycket kräsen och jag var nästan lika obeslutsam, så det fick bli ett litet hak och varsin panini i en gränd. Alldeles bredvid satt en grupp musiker och "jammade loss", bl.a. med Cottonfields på repertoaren.
Sen var det dags......att ta sig upp på slottsberget, hela vägen upp och dessutom titta på vattenfallet förutom den magnifika utsikten över staden, bukten och åt andra hållet, hamnen.
Hade gjort min research så visste att det fanns hiss, vilken vi tog ner. Ok det är väldigt jobbigt att gå uppför, men nerför protesterar mitt knä ännu mer. Inget ont som inte har nå't gott med sig kanske, då det blev en ordentlig motionsinsats innan mjukglass på toppen. Och kanske att den högröda färgen i mitt nylle nu har lagt sig, för det blev en gedigen promenad i gassande sol även efter "bergsbestigningen". Maken tog La promenade direkt, medan jag (i sökande efter lämplig buss att ta hem) fick gå en hel del kringelikrokar som också slutade nere vid promenaden.
Dock var vi hemma precis samtidigt. Jag testköpte några bakverk till balkongkaffet, samt en baguette, (fortfarande varm) i vårt "närbageri". Solen skiner, men det blåser lite mer och flygplanen har återvänt till landning från fel håll......
Medan min laptop stod på laddning, har vi varit ute i den hittills största mataffären vi hittat, (bara runt hörnet) Casino. Handlade lite och har nu ätit kvällsmiddag.....kaffe och säng väntar.
 
Fångade två flygande föremål på samma bild igår, visade det sig.
 
Kvällsbild med ett plan på inflygning, också från igår.
 
Frukostunderhållning - cementborrning.....
 
....och se där har vi tåget.
 
Medelhavet möter stranden...
 
....och krokodiler i gamla stan.
 
Där de också bakade crépes. Nä dom har vi inte smakat på än....den här resan.
 
Nu har vi "kommit upp oss lite här i världen", ungefär halvvägs upp på slottsberget.
 
Och så med mycken möda, nådde vi vattenfallet jag läst om.
 
Sen hittade vi "Kungsträdgårdsblommor" som maken kallade dom.....
 
....och mera utsikt vid hamnen, här den yttre......
 
....och så den inre, därnere var vi igår.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0