Nice i Nice......

......är det. Ganska lagom varmt och folk badade faktiskt i havet på flera ställen, när vi passerade med bussen på väg till lägenheten. 
Innan vi kom så långt var det övernattning på Lindberghs gata i hyfsade sängar tyckte jag, men maken var av en annan åsikt. Buss till terminalen, iväg och landade fem minuter före utsatt tid. Inga fanfarer som Ryan air kör med, utan bara ett konstaterande i högtalaren att så var fallet: "Välkomna åter till SAS/Star alliance:" Väskorna kom fram båda två och sen blev det buss utmed "Promenade des Anglais" och ganska snart skulle vi av. Inget svårt att hitta, vare sig hus eller nycklar på ett närbeläget hotell.
Helt ok lägenhet, men ganska mycket stadsljud trots femte våning. Fin balkong, troligen bara morgonsol, men havsutsikt och bergspanorama för övrigt. Vi hittade ett "kebab-hål" nu till lunch på andra sidan gatan och jag (läs knä och fot) orkade inte gå och leta. Fick bli "prèt á porter" (take-away på "svenska") och balkonghäng.
Frågade också efter mataffär och fick veta att det fanns en mini-Caerfour en bit bort. Efter maten, gick vi och köpte mat alltså, samt lite fikabröd precis utanför porten och nu har vi redan hunnit med två sittningar på balkongen.
På fransk teve är det längdskidor, hade hellre sett svensk med handbollskval till OS sista avgörande matchen, eller Liverpool........
Vi får se vad vi orkar, om vi orkar nåt mer idag.
En baguette-macka på balkongen till kvällsmat blir det nog innan vi ramlar i säng iallafall, om några timmar.
 
Mörka skyar låg som ett tak.....på vår väg till Stockholm igår.
 
Utsikten vid frukost imorse: En något "frostnupen" Ferdinand under sin ek.
 
Vårt plan blir lastat.
 
"Den stora grabben" hade svårt att sitta still........
 
....men nu landar vi snart.
 
"Promenad des anglais" och snart stannar bussen där vi ska gå av.
 
Hyfsad utsikt från balkongen......
 
.....och åt andra hållet.
 
Duger gott som bakgrund till eftermiddagsfikat, eller hur?
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0