Diverse-söndag

Idag blev det inte så lång sovmorron, men det kan vi tacka återinförandet av vintertid för, annars hade det varit "lika illa som vanligt". Hög tid sen att ta tag i alla prylar från trädgården, som behövde in i skjul och dylikt för att inte gå förlorade.
Småfåglarna var också i stort behov av att få sin vinter-restaurang "återinvigd". Som tur var hade jag kvar till att sätta upp första menyn.
Trots att det har varit frost, gick det att ta vara på kvarvarande äpplen, vilka maken med inköpt äppelplockare för högt växande exemplar, framgångsrikt kunde ta ner. Två medelstora kastruller har jag därför kokat med specialäppelmos (utan vanligt socker) för frysning i lagom portioner, att avnjuta under vintern. Gjorde också en äppelpaj på ett enda äpple, ja faktiskt, ett enda. Men väger det nästan fyra hekto så räcker det med ett!
En del TV har det också blivit, då det ute kändes alldeles för kallt.
Vi har inte "skolat in oss klart än på klimatet". Vinterdäcken är lastade i respektive bilar, för åtgärd under förmiddagen imorron och så var det då gymet.......
Det får bli ett fall för kommande vecka att trycka in, vill ju först ha vinterdäcken på plats.....
Är det någon som höööör dårens försvarstal?
Ska nu se om det finns nå't smaskigt i skåpen till kvällsmat och kanske koka de sista äpplena till mos, då har jag iallafall gjort en hel del nyttigt idag, även om det inte var på motionsfronten.....
 

Äppelpaj stod det på detta exemplar.......
 
Första omgången mos står och svalnar, (nu bor dom i frysen)
 
En dokumentation över det myckna regnandet.
Innehållet i regnmätaren, fylld till brädden och fastfryst.......
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0