Marknadsdag

Mobilalarmet "ringde" på utsatt tid, men det var väldigt vad vi var sega med att komma iväg. Tänkt tid var runt nio, men vi var inte klara att åka förrän nästan tio, - iallafall! Kanske har vi redan "smittats av mañana-bacillen".
Nu gjorde ju inte detta något egentligen, bara svårare att hitta parkering i närheten. 
Men inget ont som inte har något gott med sig, det blev en längre promenad istället. Prylmarknaden hittade vi direkt, eftersom vi fått jättebra beskrivning på var den startade. Hur stor som helst, tog aldrig slut.....
Det enda som blev inhandlat där, var ett bälte till maken. Varje gång jag stannade till någonstans, "grymtade" han så konstigt, det får väl bli ett singelbesök där nästa tisdag eventuellt. 
Bara att leta efter nästa marknad, grönsaker och frukt. Det tog inte heller så lång tid, men den var mycket mindre, bara en tvärgata lång, dock fanns det gott om smarriga nyttigheter och även en och annan inte så nyttig godsak.
Vi hittade båda varianterna och gjorde affärer med flera av handlarna, innan vi mödosamt i 25-gradig värme, fick bege oss uppför en ganska brant backe, till bilen.
När vi ändå var i shoppingtagen, var det lika bra att ta en tur till Mercadona också, vi behövde bland annat vanligt vatten. Lite annat slank också ner i kundvagnen, sen styrde vi kosan hemåt igen.
Där blev det egenhändigt tillagad lunch, pasta och köttfärssås, med "churros" för mig och specialkakor för maken, till kaffet efteråt.
Sen har vi haft siesta resten av dagen, stora delar på balkongen och imorron bär det iväg söderut, till en annan marknad, som jag tycker är väldigt mysig. Maken "parkerar" jag nog på sandstranden, alldeles bredvid, om vädret tillåter.
 
Ja då börjar vi marknadsvandringen.....
 
Shoppingkassen är med, men den ser allt lite mager ut, (till skillnad från bäraren)
 
Här har vi hittat ingången till nästa marknad......
 
och här syns en bråkdel av utbudet.
 
Över Mercadonas takparkering vakade herr och fru Trut.
 
Dagens lunch med nyinköpta småtomater till.
 
....och här är mina churros (Dom "smakar allt framme i mun"!!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0