La Mata, visit och saknat objekt

Vi kom upp ganska tidigt, om vi talar "Spanientid". Vi var faktiskt klara att åka söderut strax efter nio. Åkte betal-motorvägen, körde såklart lite fel vid Alicante och fick korrigera, men det tog inte nå'n extra tid att tala om.
Hittade en parkering hyfsat nära, i bostadsområdet bredvid marknaden i La Mata.
Återstod bara att "parkera" maken någonstans där det var lätt att hitta honom sen. Det blev ett café med en öl att släcka törsten, ljudbok och havsutsikt, istället för bad. Påbörjade sen min vandring upp och ner för gatan i jakt på eventuella fynd. Hittade en blomma att ta med till kompisen, som anlänt till värmen för att "övervintra".
Fick sedan syn på en klänning, som jag provade utanpå lite provisoriskt och tog beslut om att inhandla.
Sen fick det räcka, jag återvände till strandpromenaden och fann maken i sällskap av tre svenska tanter från västkusten, på semester.
Vi tyckte det var dags att äta lunch och förflyttade oss ca tjugo meter, till ett annat ställe, där de hade lite mer att välja på. Blev en trerätters meny idag också, med fish and chips som huvudrätt. Sen var vi mogna för att åka på visit. Vi hittade dit direkt trots att hon flyttat, sen senaste gången vi var där. Så blev det fika och en ganska lång pratstund innan vi vände hemåt. Denna gång på "gratis-vägen", tog inte så mycket längre tid än motorvägen om man bortser från genomfarten av Alicante stad.
Väl hemma började sökandet efter makens plånbok, som ingenstans fanns att finna, så det blev spärrande av kort och förlustanmälan av körkort. Håhåjaja..... Troligast är "pickpockets" på grönsaksmarknaden, för han vet att den fanns i fickan när vi var där. Blir en tur till Policia Local imorron också, ifall någon möjligen hittat den slängd nånstans. Det var inte så mycket till byte i den för övrigt, som tur är.
 
Skaldjurscoctail som förrätt idag, tog maken. Jag tog god tomatsoppa.
 
På visit
 
På väg från Torrevieja för denna gång.
 
Saltsjöar kantar vägen utanför Santa Pola....
 
....och här ligger saltbergen, färdiga att leverera.
 
Vi passerar palm-parken i Alicante.
 
Kontraster: Skyskrapor, industriområde och gammalt fort.
 
Lite suddigt, på grund av skymning, men här är han "Ferdinand" som vakar över omgivningarna.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0