Naturlig mötesplats

....borde den lokala butiken i ett litet samhälle vara och visst kommer det en och annan kund. Men många fler än så bor ju på orten och handen på hjärtat, var handlar vi nå'nstans? Trenden i dagens samhälle går mot alltfler opersonliga mastodont-centra, det senaste öppnades nu i veckan i Malmö, (Skandinaviens största) tyckte jag mig höra från TV-nyheterna. Visst är det bekvämt och ibland kul att "springa runt" i alla de slags butiker och "slösa bort" en hel dag, i kommercialismens tecken.
För tid går det åt, till sådana nöjen. Där lurar man sig nog grundligt egentligen, för man tror att finns allt under ett och samma tak, går det fortare. Men vi människor är "flockdjur" och sannolikheten för att alla (eller väääldigt många iallafall) kommer på att det vore skönt att ha inköpen undanstökade fredag kväll, eller kanske lördag förmiddag (efter sovmorron), är stor. Vilket föranleder att fredagar är det tjockt inför helgen och klockan elva på lördag är ALLA där samtidigt och trängs.
Det är billigare på stormarknaden, jovisst, men bensinen att ta sig dit, är inte det. Besparing blir i slutändan, plus minus noll. Alltså det vi inbillar oss ha sparat, försvinner på ett annat utgiftskonto istället och tiden som gick åt till att trängas med andra, kanske skulle ha varit smartare att ägna åt rekreation istället.
"Vi biter oss själva i svansen" och "går över ån efter vatten", men har vi sen glömt nå't litet.....är det väldigt behändigt med en servicebutik att svänga ner till, sju dagar i veckan.
Men om den ska finnas kvar till akut-situationerna, måste vi också vardagshandla mycket mera lokalt.
Tänk om- tänk rätt, medan tid är........
 
Mitt i byn och låt oss jobba för att den så förblir.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0