Soffor, fåtölj och loppis......

Vi hade tur med vädret på Olstorp igår kväll, men jag stannade inte hela tiden. Vi hann att spela på chokladhjulet, fika, skoja och prata en stund iallafall och syster var mestadels glad hela tiden.
På hemvägen tog jag en liten extrasväng, fär att se om "hemmansägarna" var påplats i sitt nya fritidshus. Det var dom och jag fick en snabbtitt i alla stugorna. Jodå där kommer dom att trivas, det tror jag bestämt och påtade i trädgården gjorde dom allaredan.
Imorse (efter en god frukost) åkte jag ner till loppisen med alla mina tröjor som sällskap i bilen, då roade maken och sonen sig istället med att hämta vår nya soffa i affären, sonens mysfåtölj och en skrivbordsskiva hos honom, för transport och montering hemma i Fagersanna.
Sen lastade dom in vår gamla soffa i den lånade bussen, inväntade min hemkomst och hade kebab med klyftpotatis klart till middag. Lite efterarbete med montering gjordes innan de nyss åkte med vår soffa till dess nya hem.
Jag har plockat lite i oredan, men det kommer att ta mer tid innan allt är omorganiserat och på plats igen som jag vill ha det.
Såg en hurts på loppisen som skulle funka väldigt bra för att få mera ordning på alla prylar som inte har någon bra och fast placering än, men avvaktar nog. Hittar kanske en ännu bättre möbel senare för ändamålet. Annars tjatar jag om var sak på sin plats nu när maken har börjat "härja" lite i köket också.
Det tar tid att laga mat och baka, då är det en väldig hjälp och tidsbesparing om man inte behöver gå skallgång och krypa på alla fyra för att hitta bunkar, redskap och kastruller också.
Visst har det blivit lite varmare, men varför måste det blåsa halv storm såfort solen visar sig eller hel också för den delen.
Maken ringde precis och var på hemväg. Han skulle stanna till vid Örlenbadets pizzeria och köpa med en pizza hem, som vi delar till lördagsmys. Förutseende har jag också varit, för två flaskor vin ligger på kylning, om utifall att.....man får lust att ta ett glas.
Grundar för närvarande med makens rabarberråsaft medan jag väntar.
Imorron blir det elvafika med en kompis här hemma, då har småkakorna vilat färdigt i frysen.....
 
Ja tack, men det blir nog inte förrän nästa år då det åter är länsdans för syster.
 
Blandning utav vilda och odlade blommor hos kompisen i "torpet"......
 
....och på trappan stod (inte låg-redigeringen funkar inte riktigt) Kockumsbyttor med färgklickar.
 
....och nästan hemma, då säger solen godnatt på andra sidan sjön.
 
Spegelblankt var det sent igår kväll, men nu blåser det minsann igen.....
 
Mycket go'fika finns det på Fagersanna-loppisen.......
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0