Marknaden........

...... hittade vi till utan problem, men p-plats fick vi "köra en ful" - vi fatar inte spanska och passera en avspärrningsskyltning som sa: bara boende.......
Detta för att komma ordentligt nära så "tant" orkade trava runt bland stånden med diverse shoppingmöjligheter. Några inköp blev det allt och en banan till frukost (efter youghurten på stående fot innnan avfärd). Fanns nämligen inget fik alls, inte ens en kaffevagn (typ).
Åkte därefter ner mot havet och Playa Burriana, där blev det brunch (tostadas och pommes). Fortsatte sen mot centrum med den berömda "balkongen". Efter bil-sightseeing i diverse smala gränder hamnade vi i ett p-garage. Bingo! bara 150 meter att promenera ut på Balcon des Europas. En glass, viss shopping, selfies och därpå lite drickbart.
På hemvägen tog vi omvägen över Nerjas grottor. Frågade om det var mycket trappor under guide-turen, där i biljettluckan?
Fyrahundra!! blev svaret och tjena, då blev det solovisit för bonusdottern. Nu med en gång (45 min. tur) eller återkomma en annan dag. Snabbt en biljett och "down she went".....
Jag strosade  i souvenir-shopen och runt planteringarna under väntetiden.
Hon verkade nöjd med sitt besök i underjorden och väl "hemma" blev det fika på balkongen.
Innan dess lyckades jag dock "snika till mig" en mjuk extra bäddmadrass för sängen. Ljuvligt är enda rättmätiga beskrivningen jag kan komma på att beskriva känslan av provliggningen.
Middag intogs för tredje kvällen i hotellets lokaler. Denna gång i cafeterian "tillsammans" med bara en massa svenskar, i mognare ålder än vi.......
Fotboll Sverige-Spanien slutade 1-1 och min allmänna känsla av övriga gäster var väl: Mer (typ) Sverige-fans än fotbollsintresse. Lite skämskudde-moment då de drog igång den klämkäcka  ramsan "Heja Sverige friskt humör".
Imorron besöker vi fågelparken och bestiger San Cristobal-klippan, är planen.
Ser nu fram mot en avslappnad natts sömn i den nu mjuka sängen..........
 
Gårdagskvällens promenad till strandens vågor och måsar......här dock bakpotatis på gång
Måsarna....
 
Vågorna och San Cristobal-klippan i bakgrunden.
 
Burriana-stranden........
 
Skulptur på Europa-balkongen......
 
Medelhavet........
 
"Kanoners" utsikt (hahahaaa).......
 
Vätskekontroll......
 
Skulptur i parken vid grottorna....
 
Magnolian blommar......
 
Variant på rondell-konst
 
Däruppa går motorvägen........
 
"Tapas" på balkongen.......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0