Är jag förvånad?....nej bara så trött på all "skit"

Började dagen med att ringa pensionsmyndigheten, för att få klarhet i alla de brev med olika siffror hit och dit angående folkpension, garantipension och änkepension till mor. Slutresultatet var heller ingenting man gjorde vågen åt, men nu har vi läget klart för oss i alla fall.
Sen var det dags att gå och bli kort i huve't igen. Frisörsalongen ligger bara några hundra meter hemifrån, så det blev en liten promenad i vackert vårväder. Satte sen för första gången i år ut en stol på trappan, för att lapa lite vårsol och ta en kopp elvakaffe. Hann inte sätta ner ändan förrän en "konstnärsvän" passerade på promenad. Nåja, passerade gjorde hon nu inte utan satte sig på trappan och tjatade en bra stund. Varpå hon föreslog att jag skulle haka på promenaden, vilket jag gjorde.
Åter från denna, tömde jag postlådan och kom plötsligt ihåg att jag borde ringa Försäkringskassan och "tjata" på dom om min sjukersättning. Nu hade dom hunnit med mitt ärende, men var inte nöjda med läkarintyget, utan hade skickat en begäran om en komplettering: En beskrivning över varför jag inte kunde söka jobb med ledvärk i fingrar, handleder och knän, samt fråga om jag hade ont hela tiden eller bara vid rörelse.
Nästa samtal till Vårdcentralen, med upplysning att "de skulle ringa kl. 8.20 i förmiddag"(imorron alltså).
Kollade med Arbetsförmedlingen om man kunde ta tillbaka sin sjukskrivning, men det gick ju så klart inte.
De två läkare som jag träffade när jag var som sämst, finns troligen inte i tjänst längre då det var ett tredje namn som skrivit under röntgensvaret som kom i förrgår.
-När den som redan har miniminivå på arbetslösersättning, riskerar att bli av med även denna, om man har den dåliga smaken att sjukskriva sig och vara ärlig, när man inte kan stå till arbetsmarknadens förfogande och sedan retroaktivt riskera att bli utan "lön" till livets nödtorft, alternativt får vänta medan myndigheterna funderar på saken.
-Eller efter ett helt liv på ålderns höst blir änka och kan konstatera att pensionen inte ens räcker till avgiften för hyra och mat på äldreboendet.
Ja då undrar man, vart är vi på väg........?
Hur var det Sverker sa: Ska det vaaara på detta viset, ska det det???


Rött eller blått.......?   (Teckning av Hans Westman)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0