Nu har andjakten börjat......

..... ja då menar jag inte den med bössa, utan revirtänkandet änderna emellan. Först kommer ett andpar och strax därefter landar ytterligare ett par, bara för att genast bli ivägmotade "via eskort" av den första hannen. Kvar står hans hona och väntar. 
Sen återkommer hannen och strax därpå även det bortjagade paret. Då upprepas proceduren pånytt och hans hona travar nu runt på gräsmattan och kvackar högljutt. Frågan är om jag ska ge henne lite mat, så hon har nå't att göra och håller käften en stund, medan hon väntar?
Förutom vanligt skolarbete har vi idag sett "Oboy" med Peps Persson featuring Peps Persson(Robert Gustavsson) och därefter en kortfilm med en visa(Axevalla hed) från Tibrorevyn, på youtube.
Eleverna blev allt lite imponerade då vi talade om att det var deras lärare, som både sjöng, hade gjort och  producerat filmen. Sen fick de med sig lite kul övningar att göra på påsklovet, om andan skulle falla på
Visst har vi två dagar kvar av veckan, men imorron åker vi på studiebesök till Inredia, där jag ska hålla låda. Får väl se om de tycker det är intressant och om de orkar lyssna på mig. Bara att plocka fram guide-materialet.......och börja öva.
På fredagar har de inte denna lärare, då han alltid är ledig, vilket dock inte jag är. Då blir det en grupp för mig, med andra elever som har en annan lärare. Ganska kul faktiskt att se hur olika de jobbar, men ändå lika på något sätt.
Har förresten varit i den beroendeframkallande fiskaffären i Tibro. Vi har redan satt i oss rödspättan, men kvar i kylen finns macka med "räköversvämning", en liten bit varmrökt lax och till imorron makens "kalops" dvs. inlagd stekt strömming. Jag ska nämligen äta äkta kalops till torsdagmiddag, med förmodad repris på fredag.
Vi får se vad Inga fjäskar med till honom då........lite goda rester ur frysen kanske.
Nu ska jag återgå till att kolla pensionen. Finns många variationer på när man kan börja ta ut den och hur många år man kan sprida tilläggspensionen på. Inte för att det finns så många riksdaler att sprida men........
Man vill ju helst hitta den "gyllene kompromissen" som medför drägligt leverne....... och hur länge det blir, är ju nästa fråga som ingen vet svaret på......  ja håhåjaja...... mycke' äääär det!
 
Ja det är inte svårt, när man få se påskliljor........
 
På't igen.......
 
......och några fler påskliljor, i en annan del av köket.
 
Makens "kalops" ligger i stekpannan.....
 
....och på tallriken den beroendeframkallande rödspättan, med "Ingas hemmagjorda potatismos" och dillmajonnäs därtill. 
 
Sen köpte jag några "små" apelsiner.......
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0