Landat med en duns......

Ja då har vi landat i Spanien, med en rejäl duns, såpass att några skrek till då vi tog mark och det var väl inte den mjukaste nedtagningen av ett flygplan precis, men ner kom vi välbehållna. Vi har fått bilen, hittat huset och slutligen (i ett "lönnfack" inuti fordonet) fann vi den lilla dosan som gav oss tillträde till området genom gallergrinden, allt detta klockan 02.15. Vissa av oss behövde då lite kaffe och en smörgås för att kunna sova bra, medan den andra hälften ramlade isäng direkt.
Vid niotiden imorse, med hjälp av väckarklocka tog vi oss ur sängarna, utom en som var (och har alltid varit) en arla fågel i morgonstunden. Det fanns bröd och mjukost till frukostkaffet och därefter var vi klara för äventyret, att hitta första marknaden på resan.
Undertecknad, (vid ratten) började med att köra av genomfartsleden lite för tidigt, så vi fick se delar av centrala Torrevieja "på köpet," lite tidigare än planerat.
Nåväl med en tjatande GPS påslagen, löste det sig ganska snabbt och vi hittade till kända vägar igen. Så vi kunde fortsätta mot det mera okända målet. Har bara varit där en gång tidigare, men vi fann både marknaden och slutligen en parkeringsplats.
En del shopping blev det omgående, men sen vart vi hungriga/sugna efter det snåla frukostutbudet. Vi beställde, beställde igen och ytterligare en gång, innan servitören fick med allting. Minnet på honom var kort men bra (not).
Där blev vi sedan sittande och pratade bort en hel timmas shopping, så de var påväg att packa ihop när vi tillslut masade oss iväg igen. Mycket frukt blev det köpt iallafall och promenad till bilen, för vidare äventyr.
Nå't blev fel även denna gång med skyltläsningen och GPS-en hade tagit lunchrast och ville inte hjälpa till ett dugg. Så vi fortsatte åka bara på chans, hittade ganska snart till civilicerade trakter igen och hamnade på varuhuset Carrefour, där en kundvagn snabbt fylldes med läckerheter.
Hittade hem utan problem och till middag serverade vi oss tacos, med apelsiner till efterrätt och petites chouxer till kaffet.
Nu är det mörkt, men mina reskamrater sitter på uteplatsen under citronträdet, i mörkret och dricker vin. Jo för det fanns att köpa i "lös vikt" på marknaden och en tvålitersdunk vitt, för 26 kronor kostade vi på oss.
Nu är det slut-ljuget för idag. Vad vi gör imorron får vi se.......
 
Sista måltiden...... innan flygavgången........ 
 
....väskorna lastas på och snart vi också......
 
Nästa morron, från takterrassen skymtar man havet i fjärran.
 
Och på uteplatsen "vårt" citronträd, som vi redan berövat på en frukt.
 
Marknads"lunch" då alla äntligen, till slut, fått vad de beställt.
 
.....och så var middagen serverad, med hedersgästen: det vita vinet på bästa plats.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0